Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е

...
Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е
Коментари Харесай

Христо Христов оглави Националния борд за разследване на произшествията в транспорта

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г са назначени членовете на Управителния съвет на Националния ръб за следствие на произшествията във въздушния, водния и железопътния превоз.

Съгласно държавното Постановление № 6 от 22 януари 2020 година, с което се основава бордът, Управителният съвет се състои от трима членове - ръководител и двама заместник-председатели. За ръководител на Националния ръб е назначен Христо Христов, оповестяват от пресслужбата на кабинета.

Малък аероплан падна край Русе

От 1975 до 2003 година Христов е заемал разнообразни управителни длъжности в Главния щаб на Военновъздушни сили. Бил е също по този начин шеф на дирекция „ Звено за следствие на катастрофи във въздушния, водния и железопътния превоз “ в Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията. За заместник-председатели са назначени Бойчо Скробански и Георги Денев, които също са работили с МТИТС.

В интервала 1998-2006 година Бойчо Скробански е бил Завеждащ работа „ Безопасност “ в Наказателен кодекс БДЖ и Директива за птиците НКЖИ, а Георги Денев в интервала 2001-2009 година е заемал длъжността шеф направление „ Военноморски сили “ в отдел „ Въздушен и морски суверенитет “ в Генералния щаб на Българската войска.

Създава се Национален ръб за следствие на катастрофи в превоза

Националният ръб за следствие на произшествията във въздушния, водния и железопътния превоз е самостоятелен профилиран държавен орган към Министерския съвет. Председателят на борда е вторичен разпоредник с бюджет към министъра на превоза, осведомителните технологии и известията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР