Със заповед на министър-председателя акад. Николай Денков за заместник-министър на

...
Със заповед на министър-председателя акад. Николай Денков за заместник-министър на
Коментари Харесай

НА ЧАС ПО ЛЪЖИЧКА: Назначиха още един зам.-министър

Със заповед на министър-председателя акад. Николай Денков за заместник-министър на образованието и науката е назначена Мариета Георгиева. Тя ще е вице на проф. Галин Цоков, титуляр на ведомството и бе на поста и предходната година като заместител на самия Денков в кабинета " Петков ". 

Георгиева заема тази служба за повторно, като на същия пост е била и през 2022 година Притежава богат професионален опит в областта на образованието. Повече от 20 години е шеф на Професионална гимназия „ Проф. доктор Асен Златаров “ във Видин. Била е и учител в локалния център на Нов български университет в същия град.

В интервала от 2012 година до 2015 година работи като народен специалист по Европейската рекомендация за трансфер на заеми в професионалното обучение и образование (ECVET) към Центъра за развиване на човешките запаси. По обучение е машинен инженер с тапия от Техническия университет в София. Завършила е също математика и информатика в СУ „ Св. Климент Охридски “.

Има магистратура по учебен мениджмънт от ЮЗУ „ Неофит Рилски “. Преминала е през голям брой спомагателни квалификации. Мариета Георгиева е повторен притежател на почетното отличие на МОН „ Неофит Рилски “ за цялостна високопрофесионална активност в системата на образованието.
ТЕМА преди 1 час 715 преди 20 часа 3087 преди 21 часа 4510
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР