Със заповед на министър-председателя акад. Николай Денков са назначени двама

...
Със заповед на министър-председателя акад. Николай Денков са назначени двама
Коментари Харесай

Премиерът Николай Денков назначи двама зам. - министри

Със заповед на министър-председателя акад. Николай Денков са назначени двама заместник-министри, оповестиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Стоян Темелакиев е назначен на поста заместник-министър на вътрешните работи. Темелакиев е магистър по право от ЮЗУ " Неофит Рилски ". Кариерата му напълно минава в системата на Министерство на вътрешните работи. От 2007 година до 2013 година е работил в структурата на ГДБОП, а от 2013 година до 2015 година е бил шеф отдел в Държавна организация " Национална сигурност ". В интервала 2015-2020 г е заемал длъжността заместник-директор на ГДБОП, а от 2020 г е бил заместител основен секретар на Министерство на вътрешните работи. От декември 2021 до август 2022 година е заместник-министър на вътрешните работи.

Полковник о.з. Станимир Георгиев е назначен за заместник-министър на защитата. Той е заемал  същата служба през 2022 година Завършил е компетентност " Инженер по употреба и ремонт на свързочни и РТО средства ", както и магистърска степен " Инженер по радиоелектроника " във ВВВУ " Георги Бенковски ". Магистър е и по военно дело във Военна академия " Г.С Раковски ". Обучавал се в стратегически курсове в Съединени американски щати, Франция, Германия и в Колежа по защита на НАТО в Рим.
Полковник Станимир Георгиев е работил в Регионалното командване на НАТО за Северна Европа – AFNORH, Брунсум, Нидерландия. Бил е в непрекъснатата делегация на България в НАТО като консултант по въпросите на защитата и шеф на работа по въпросите на защитата. В Главната квартира на НАТО в Брюксел е служил като щабен офицер по развиване на отбранителните качества в дирекция " Инвестиции в защитата " на Международния секретариат на НАТО. Георгиев е дълготраен чиновник на Министерството на защитата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg