Със Заповед на кмета на община Враца от 14.01.2021 г.

...
Със Заповед на кмета на община Враца от 14.01.2021 г.
Коментари Харесай

Малина Николова: Отменено е частичното бедствено положение на територията на община Враца

Със Заповед на кмета на община Враца от 14.01.2021 година е анулирано частичното бедствено състояние на територията на община Враца – за кв. Бистрец, с. Бели извор и с. Горно Пещене, заяви регионалният шеф Малина Николова.
Спокойна остава ситуацията в област Враца. Максималните температури са сред от -1 и 4 градуса.
Пътищата от републиканската мрежа се обработват превантивно с химически субстанции и инертни материали заради предстоящото захлаждане и снеговалежи. Пътноподдържащите компании, чиновниците на АПИ и Министерство на вътрешните работи са на терен и работят превантивно, с цел да няма затворени пътни сектори. Движението по път Мездра – Ботевград в сектора Ребърково – Лютидол от км 167+060 до км 171+600 се реализира с нараснало внимание и скорост до 40 км/ч.
На 14.01.2021 година към 13.00 часа в резултат на придошли води на р. Искър е отнесена защитната дига от траверси и е подкопан брега наоколо до стоманен път 2 на км 98+300 в междугарие Мездра – Роман в региона на с. Струпец. Извършен е оглед от експерти на ЖПС – Враца. Степента на подкопаване на стоманения път се следи от чиновници на ЖПС – Враца. Влаковете се движат по разписание
На територията на 10-те общини от региона, няма данни за обитаеми места без ток и водоподаване.
Със Заповед на кмета на община Враца от 14.01.2021 година е анулирано частичното бедствено състояние на територията на община Враца – за кв. Бистрец, с. Бели извор и с. Горно Пещене.
На 14.01.2021 година е получен сигнал за паднали телекомуникационни кули на интернет снабдител, които се намират в м. „ Маниашки връх “, землището на с. Косталево. Доставчикът е закупил генератор за ток, посредством който техниката продължава да работи.
Под непрекъснато наблюдаване са равнищата на реките и язовирите в региона.
Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от интернет страницата на АПИ – www.api.bg.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР