Със заповед на кмета на Монтана в две села на

...
Със заповед на кмета на Монтана в две села на
Коментари Харесай

Стубел и Липен от днес са на воден режим



Със заповед на кмета на Монтана в две села на общината - Стубел и Липен, от през днешния ден се вкарва режим на водата, оповестиха от общинската администрация в Монтана.

В село Стубел вода ще се подава от 18:00 до 6:00 часа в четните дни на месеца, а в село Липен в нечетните дни в същия часови диапазон.

Припомняме, че от началото на август в двете села имаше доста проблеми с водоподаването, защото потреблението на вода се покачва неведнъж поради това, че локалните стопани поливат градини и ниви с питейна вода от чешмите. Най-често хората в ниските елементи на селищата имат вода и поливат, до момента в който тези във високите нямат нито за пиянство, нито за битови потребности. Проблеми за снабдяването с вода на двете села имаше и поради повреди по довеждащия тръбопровод до тях.

От общината в Монтана прецизират, че въведеният режим е краткотраен и ще важи до нормализиране на обстановката при първите дъждове и захлаждане на времето в района. Режимът би трябвало да подсигурява, че в избраните часове вода ще има за всички, без значение кой в коя част на селището живее.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР