Със заповед на кмета на Благоевград Илко Стоянов още 17

...
Със заповед на кмета на Благоевград Илко Стоянов още 17
Коментари Харесай

Община Благоевград подпомогна още семейства с новородени деца 

Със заповед на кмета на Благоевград Илко Стоянов още 17 фамилии получиха финансова поддръжка по Наредбата за разпределяне и погашение на еднократни парични помощи за стимулиране на раждането и развъждането на деца.

Средства са получили всички заявители, подали документи до 27 юни 2022 година, в това число, и отговарящи на изискванията.

Въпреки нелеката икономическа обстановка, общинското управление съумява да поддържа младите фамилии и продължава да работи в посока обезпечаване на по-добри условия за децата на Благоевград.


Това е четвъртият транш, осъществен от Община Благоевград за актуалната година. През м. юли Общината преведе 47 350 лв. по сметките на 48 родители, кандидатствали и отговарящи на изискванията по Наредбата за разпределяне и погашение на еднократни парични помощи за стимулиране на раждането и развъждането на деца. Месец преди този момент бяха подкрепени други 41 фамилии с новородени, като цената на изплатената помощ бе над 39 хиляди лв., a през м. април още 306 родители получиха общо 292 300 хиляди лв..


Съгласно одобрената Наредба за разпределяне и погашение на еднократни парични помощи за стимулиране на раждането и развъждането на деца, сумата за първо дете при родител с висше обучение е 900 лв., 600 лв. за родител със приблизително обучение, 200 лв. за родител с главно обучение.

За второ дете при родител с висше обучение паричната помощ е 1100 лв., при родител със приблизително обучение 800 лв., при родител с главно обучение 250 лв..

За трето дете при родител с висше обучение сумата е 2000 лв., при родител със приблизително обучение е 1000 лв., при родител с главно обучение 300 лв..

При раждане на близнаци, тризнаци и т. н. еднократната парична помощ е 1000 лв., без да се регистрира образованието на майката и поредността на децата.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР