Със заповед на директора на СДВР от 8 юли е

...
Със заповед на директора на СДВР от 8 юли е
Коментари Харесай

СДВР образува дисциплинарка срещу полицайката Симона Радева

Със заповед на шефа на Столична дирекция на вътрешните работи от 8 юли е формирано дисциплинарно произвеждане против чиновник в група " Охрана на публичния ред " към бранш " Охранителна полиция " при Първо районно управление (на МВР) , оповестяват от Столична дирекция на вътрешните работи. В прессъобщението на Столична дирекция на вътрешните работи не се показва името на въпросния чиновник, само че в медиите се появи информация, че става въпроса за Симона Радева, за която се твърди, че е оказала помощ на Георги Семерджиев след злополуката в София през миналата седмица.

Дисциплинарно произвеждане е формирано на съображение налични данни за нарушавания на етичните правила за държание на държавните чиновници в Министерство на вътрешните работи, регламентирани в точки 15, 19, 20, 83 и 86 от Етичния кодекс за държание на държавни чиновници в Министерство на вътрешните работи, одобрен със заповед на министъра.

Полицайката е отстранена от служба за период от 2 месеца, считано от 8 юли. Законът разрешава еднократно удължение на периода с още един месец.

Припомняме, че преди няколко дни, при която починаха двама души. По-късно се появи информация, че полицайката от 1 РПУ-София, Симона Радева, е помогнала на Семерджиев да се укрие след случая.

В изявление за Нова телевизия майката на Симона Радева отхвърли щерка й да е била в автомобила на Семерджиев в нощта на случая и да му е оказала помощ.
 Арестувана ли е полицайката, пособия на Семерджиев?
Арестувана ли е полицайката, пособия на Семерджиев?

И тя е отказала непринудено да даде проба за упротреба на наркотици
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР