Със заповед на директора на РЗИ - Шумен се разкрива

...
Със заповед на директора на РЗИ - Шумен се разкрива
Коментари Харесай

Разкриват COVID- сектор и в Комплексния онкологичен център в Шумен

Със заповед на шефа на РЗИ - Шумен се разкрива COVID- бранш в Комплексния онкологичен център /КОЦ/ в града. Той ще бъде с 20 кревати, в обособена постройка - на палиативни грижи, заяви шефът на лечебното заведение доктор Свилен Арнаудов.

Пациентите от отделението по палиативни грижи ще бъдат преместени в отделението по гастроентерология. Пет лекари, осем медицински сестри и осем санитари ще се грижат за болните с коронавирусна зараза през първия месец, означи доктор Арнаудов.

"Разкриваме Коронавирус бранша, тъй като се постанова, само че това опонира на активността на Комплексния онкологичен център и е в прорез със Закона за лечебните заведения. Нямаме експерти по инфекциозни заболявания и има голяма заплаха да се смесят потоците на пациентите с COVID- 19 с болните от онкологични болести, които са със мощно занижен имунитет ", разяснява доктор Арнаудов.



Той е изпратил докладна с причините си срещу разкриването на Коронавирус -сектора до РЗИ, до регионалния шеф и кмета на Шумен, до ръководителя на Общинския съвет в града, до РЗОК и БЛС.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР