Със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ -

...
Със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ -
Коментари Харесай

Разхлабват COVID мерките в област Добрич

Със заповед на шефа на Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ - Добрич, се променят настоящите от 7 февруари краткотрайни спомагателни противоепидемични ограничения в област Добрич, оповестяват от Областния координационен щаб. Промяната е съгласувана с основния държавен здравен контрольор и влиза в действие от 18:00 часа през днешния ден.

Заведенията за хранене и развлечения към този момент могат да работят и след 22:00 часа, като се позволяват единствено гости със зелен документ. Преустановено остава визитата на казина и игрални зали от 22:00 до 6:00 часа.

14-дневната заболеваемост в района към 14 февруари е 1099,84 на 100 хиляди души.

В интервала 7-13 февруари на територията на региона са регистрирани и проучени 1207 случая на COVID-19, измежду които при трима лекари, осем медицински сестри, 39 учители и също толкоз възпитаници.

Хоспитализирани са 84 пациенти, а през Отделението по анестезиология и интензивно лекуване са минали деветима.

Под карантина като контактни са сложени 169 деца, 122 възпитаници, 21 души спомагателен личен състав в детски заведения и 15 учители. Под карантина се намират общо 831 души.

Поради позитивни резултати за COVID-19 на консуматори и личен състав, разпоредени са противоепидемични ограничения в домовете за остарели хора в селата Ведрина, община Добричка, и Полковник Савово, община Тервел, в Къщи 1, 2 и 4 на Центъра за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с увреждания в регионалния град и в Дома за пълнолетни с умствена назадничавост в село Българево, община Каварна. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР