Със захлаждането на времето през есента ще се приберем в

...
Със захлаждането на времето през есента ще се приберем в
Коментари Харесай

Вода за уста неутрализира COVID-19

Със захлаждането на времето през есента ще се приберем в пространствата и ще сближим контактите. Максималното съблюдаване на отдалеченост и стерилизация биха помогнали. Трябва да се радваме, че дребните деца, въпреки и да се заразяват, не боледуват тежко.

Това изясни доцент Любомира Николаева - Гломб от Националния център по заразни и паразитни заболявания пред bTV. Тя посочи, че във връзка с епидемиологичната конюнктура у нас към момента е рано да се отпускаме.

„ Епидемичните прогнози са по-достоверни когато обгръщат по-дълъг интервал от време. Засега имаме интервал от 2 седмици. Леко съм скептична, гледайки какво се случва при нашите съседи. Големите страни в Европа бележат растеж на заболеваемостта “, разяснява тя.

Все отново експертът посочи, че във връзка с спазването на ограниченията хората са се научили. По думите ѝ въпреки и в забележителната си част те да са разхлабени, ограниченията са станали табиет и не са натоварващи като държание.

„ Направени са опити с ковид, които потвърждават, че вода за уста унищожава вируса, когато е в извънклетъчно положение, да вземем за пример, когато се издишва. Водата за уста ще направи дъха по-стерилен “, добави доцент Николаева.

" Водата за уста няма да ви излекува, само че ще направи дъха ви малко по-стерилен, водата е за жабурене ", изясни тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР