Със задържането на 18 т пестициди на Капитан Андреево е

...
Със задържането на 18 т пестициди на Капитан Андреево е
Коментари Харесай

Разкриха контрабанден канал за пестициди, заловиха пратка с ...

Със задържането на 18 т пестициди на Капитан Андреево е кръстосан контрабанден канал, работил повече от година, оповестиха от Агенция " Митници "

​Първоначалните данни разкриват 14 идентични колета, при които е допустимо пестицидите да са внасяни незаконно, укрити сред перилни препарати. 11 от доставките са осъществени в интервала от август 2020 година до април 2021 година, а 3 в интервала от юни до август 2021 година, като петнайсетият транспорт е бил арестуван. При съвсем всички открити случаи е употребявано едно и също транспортно средство. Доставян е подобен размер стока, разказана като перилни препарати, омекотители и памперси. Изпращачът е от спедитор Турция, адресат - юридическо лице в София. Стоката била допускана за свободно обращение без физически надзор посредством Митническо бюро Аерогара София от един и същи чиновник, за което е предоставена дисциплинарна инспекция.



Последната доставка е арестувана на Капитан Андреево за щателна инспекция. При контролните дейности - пролъчване с рентген и при последвалата физическа инспекция, митничарите открили, че в кашоните зад така наречен " запушалка " от омекотители се транспортират препарати за растителна отбрана. Задържани са 21 381 опаковки в бутилки и ​найлонови пакети с общо 14 578 литра и 3824 кг разнообразни типове и марки​общата им цена е над 321 000 лв.. За арестуваната доставка е формирано досъдебно произвеждане под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

При следващи дейности са разпознати лица, за които са допуска, че имат отношение към трафика на незаконни препарати за растителна отбрана. Работата по последващата инспекция на доставките продължава.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР