Със свръхпечалбите в енергетиката може да бъдат покрити свръхзагубите, така

...
Със свръхпечалбите в енергетиката може да бъдат покрити свръхзагубите, така
Коментари Харесай

Георг Георгиев, СОС: Със свръхпечалбите в енергетиката може да бъдат покрити свръхзагубите, така че те да не са за сметка на хората

Със свръхпечалбите в енергетиката може да бъдат покрити свръхзагубите, тъй че те да не са за сметка на хората. Това сподели ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев в изявление за БНР. „ И дума не може да става за повдигане на налозите “, настоя Георгиев.

" КЕВР предвижда една цена на природния газ. Ако работеха в социологическа организация или в статистиката, щяха да бъдат от дълго време уволнени. При планувана цена на природния газ 115 лв. за мегават час, за септември тя е 353. Тоест, имаме 300% разлика сред прогноза и действителност. И това е по този начин от 1 година насам – от 150 до 300% са сбъркани сметките в частта какъв брой ще коства природният газ. Целият този недостиг остава за сметка на сдружението. Ние не желаеме това да се трансферира на хората. Този недостиг би трябвало да бъде затрупан от свръхпечалбите от търговията с ток. Не е толкоз комплицирана задачата, към този момент е правено “, добави още ръководителят на СОС.

Първата задача – обезпечаването на природен газ за София, е съвсем изпълнена, заяви Георгиев, който чака до броени дни сключване на контракт с " Булгаргаз ".

Преди началото на новата образователна година Георгиев посочи, че ремонтните действия завършват и учебните заведения са подготвени за 15 септември.

" На входа и на изхода на " Топлофикация " регулаторната рамка я дефинира страната. За отговорностите алармирахме още предходната година. Ръстът на цените на природния газ остава за сметка на хората или на сдружението. Това не може да продължава по този метод ", съобщи Георги Георгиев.

Само поради разликата курс купува – курс продава 480 милиона лв. са насъбраните отговорности " поради бездействието на страната и неналичието на каквито и било обезщетения ", акцентира той.

" Има обезщетения 25 ст. за литър за горивата, има отплата за електрическата сила, а другият главен енергоносител беше изолиран ", разяснява Георги Георгиев в предаването " Неделя 150 ".

" Увеличението от 40% от 1 юли, което предходният ръководител на КЕВР прокара, занапред ще се усеща от хората и ще прави мъчно търпима и сега услугата ", добави той.

6 милиарда евро е нужната отплата, която енергийното сдружение на Виена търси от страната поради разликите в цените, даде образец Георгиев. 

" Проблемът е еднакъв в цяла Европа, не е софийски феномен. "

Общинските финанси са постоянни, с помощта на консервативната политика и на строгата фискална дисциплинираност. Проблеми с издръжката на общината няма, увери Георги Георгиев. По думите му казусът е в градския превоз поради цените на енергоносителите.

" Помощ от страната не получихме. Получихме великодушния съвет да се вдигне цената на билета. "
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР