Със своя заповед областният управител на Враца Георги Митов определи

...
Със своя заповед областният управител на Враца Георги Митов определи
Коментари Харесай

Засилва се контролът за опазване на горските територии в област Враца

Със своя заповед регионалният шеф на Враца Георги Митов дефинира за пожароопасен сезон в горските територии в района интервала от 3 април до 31 октомври.
По тази причина губернаторът не разрешава паленето на открит огън и осъществяването на огневи работи на разстояние по-малко от 100 м от границите на горските територии. Лице, забелязало пожар в горски или аграрни територии, е длъжно неотложно да предприеме дейности за известяван на центровете за приемане на незабавни повиквания към единния европейски номер  112.
Туристите и работещите в горите и в съседство с тях са задължени да съблюдават разпоредбите за пожарна сигурност. Паленето на огън и изхвърлянето на горими боклуци би трябвало да става единствено на избраните за тази цел места.
В заповедта на регионалния шеф са въведени правила и отговорности за обезпечаване на пожарна сигурност в горите и земеделските земи от кметовете на общини, РДГ – Берковица, Северозападно държавно дружество, РДПБЗН – Враца, Ловно-рибарско сдружение - Враца, Регионална инспекция за опазване на околната среда – Враца и ЕРМ ЗАПАД ЕАД.
Областният шеф приканва всички жители да поддържат непрекъсната зоркост, с цел да не се позволява пораждане на пожари, изключително в горските територии, защото те са едни от най-опасните и сложни за преодоляване бедствия. Гората е национално благосъстояние, което би трябвало да бъде опазвано от всички.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР