Със свой указ държавният глава Румен Радев освободи бригаден генерал

...
Със свой указ държавният глава Румен Радев освободи бригаден генерал
Коментари Харесай

Президентът назначи нов шеф на НСО

Със собствен декрет президентът Румен Радев освободи бригаден военачалник Красимир Станчев от длъжността шеф на НСО, считано от 31 юли.

С различен декрет президентът дефинира зам.-началника на Националната работа за защита - полковник Емил Тонев, да извършва пълномощията на шеф на НСО.
Началникът на НСО ген. Красимир Станчев подаде оставка В НСО хора с имунитет няма, показва в изказване той
В началото на месеца Станчев разгласи, че желае да се отдръпна от длъжността. По думите му това е станало след общественото откриване на информация, обвързвана с оперативната активност на службата и декларативният отвод от съдействие, което той приема за акт на снемане на доверието от страна на структури сътрудници в оперативната работа на НСО, както и от страна на президента.
Последното изявление на ген. Станчев като началник на НСО: Служителите са несигурни за бъдещето си Не е добре държавната защита да е към изпълнителната власт, сподели той пред камерата на bTV
Според него с общественото си държание НСО е посочило, че може да ползва законодателството точно такова, каквото е сътворено от политическото посланичество.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР