Със своите около 610 милиона потребители по света, LinkedIn е

...
Със своите около 610 милиона потребители по света, LinkedIn е
Коментари Харесай

Използвайте LinkedIn, за да печелите партньори и признание

Със своите към 610 милиона консуматори по света, LinkedIn е най-голямата бизнес-ориентирана търсачка. Въпреки това, множеството хора считат за LinkedIn, че това е просто място за издание на онлайн CV-та.

Само 40% от потребителите се вписват в LinkedIn повече от един път месечно, по данни на професионалната обществена мрежа. Останалите 60% явно се надяват, че другите просто ще намерят техните CV-та измежду цифровата купчина.

Но истината е, че LinkedIn не работи по този начин. За да спечелите в действителност стойност от платформата, би трябвало да ѝ предоставите стойност в подмяна. Например, в случай че имате цялостен профил - приказваме за информация за вашия професионален и учебен опит - това може да ви помогне да постигнете висотата, която LinkedIn дефинира като Звезден статус. Тоест, да бъдете освен това от просто име: колкото по-пълен е профилът ви, толкоз по-високо ще се класирате в търсенията в платформата. Всъщност, LinkedIn споделя, че потребителите ѝ, които имат изброени пет или повече умения, получават до 17 пъти повече отзиви за профила. И не забравяйте, че профилите в LinkedIn също се подреждат високо в търсенията с Гугъл.

Ето 12 елементарни неща, които да извършите, с цел да повишите видимостта си - от ангажирането с общността на LinkedIn, до усъвършенстването на всяка функционалност.

1. Брандирайте заглавната картина на потребителския си профил.

В горната част на профила ви в LinkedIn има място за изображение. Използвайте го, с цел да покажете още нещо за себе си или пък корпоративното си лого, а по-късно направете същото и в другите си обществени медийни платформи. По този метод ще изглеждате последователни в интернет (заинтересованата страна евентуално ще прегледа всеки профил, който имате). Ако става дума за компания, по този метод храта ще ви възприемат по-професионално, даже в случай че сте дребна компания.

2. Инвестирайте в професионална фотография. 

Снимките имат значение. LinkedIn показва, че потребителите, които са присъединили такива, получават 21 пъти повече прегледи на профилите и 36 пъти повече известия. При толкоз доста вероятни погледи върху фотографията ви, не предлагайте нищо друго с изключение на най-хубавото. 

3. Добавете заглавие, което е центрирано към клиента или бизнес колегата.

Вашият профил има заглавие - то се демонстрира най-отгоре и под името ви постоянно, когато коментирате обява. По принцип LinkedIn слага работната позиция в това място, само че в случай че тя в действителност не е нещо доста положително, с което да се гордеете, може да промените написаното и по този начин да не изпускате една скъпа опция за показване. Изберете изложение на личността ви, което е насочено към изгодите, които хората биха могли да имат от съдействието си с вас. Например " Експерт в построяването на системи за дребния бизнес ". 

4. Направете положително резюме на представянето си. 

В библиотеката вдигате книга, тъй като заглавието притегли вниманието ви, нали? Помислете за заглавието на профила си като за заглавие на книгата - и в този момент помислете за обобщението на профила си като за вътрешната част на книгата, която притегля хората да четат. Вашата цел е да задържите читателя да трансферира през целия ви профил в LinkedIn, с цел да ви опознае и да научи повече за вашия опит.

5. Признайте уменията на сътрудниците и клиентите си. 

Когато го извършите, вашата рекомендация ще се появява в техния профил. Това ще ви дава повече видимост в тяхната мрежа. 

6. Добавете мултимедийно наличие. 

Можете да сложите връзка към видео, аудио и писмени материали във вашия профил в LinkedIn. Вместо просто да употребявате това пространство като витрина, може постоянно да тествате нови материали и да наблюдавате мненията след тях, с цел да видите кое наличие е известно. Така ще знаете по какъв начин най-добре да впечатлите аудиторията си. Например, някои хора публикуват видеоклипове и презентации в техния профил в LinkedIn, с цел да могат другите да се учат от тях или да видят техния жанр на преподаване.

Продължава на идната страница.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР