Със своето искане да бъде дадено българско оръжие за Украйна

...
Със своето искане да бъде дадено българско оръжие за Украйна
Коментари Харесай

Възраждане: Москаленко за пореден път осъществи безпрецедентна намеса във вътрешните работи на страната ни

" Със своето искане да бъде обещано българско оръжие за Украйна посланикът за следващ път реализира невиждана интервенция във вътрешните работи на страната ни ", декларират в своя позиция партия " Възраждане " във връзка поисканото от Виталий Москаленко оръжие за Украйна.

От партията показват, че " с сходен вид изявление и реторика единственото нещо, което украинският дипломат реализира, е увеличение на антиукраинските настроения ".

Възраждане изиска българската прокуратура да се самосезира и да спре намесата на непознати дипломати във вътрешните работи на страната ни.

Публикуваме целия текст на позицията:

С днешното си изказване посланикът на Украйна в България реализира няколко неща.

Той издаде държавна загадка. С точния брой на въоръжението от гаубици и минохвъргачки, с което разполага българската войска, няма по какъв начин да оперира всеки. С тези данни би следвало да разполага само представител на българската страна или чиновник на непознато разузнаване, който употребява лични способи, с цел да събира класифицирана информация за отбранителните качества на България.

Със своето искане да бъде обещано българско оръжие за Украйна посланикът за следващ път реализира невиждана интервенция във вътрешните работи на страната ни. Със своето искане той на процедура показва противоречие с решение, взето от Народното събрание на Република България. А решението е да не се дава оръжие на страната му. Очевидно е, че и в българското общество консенсусът е да не се дава военна помощ на Украйна, даже и тази, която беше планувана и планувана от решението на българския парламент под формата на ремонт на военна техника. От друга страна, всички ние знаем, че все още България съставлява един от най-големите експортьори на оръжие за Украйна. И тук поражда въпросът: Защо Украйна продължава да упорства този експорт да бъде публично доказан с решение на българския парламент?

С сходен вид изявление и реторика единственото нещо, което украинският дипломат реализира, е увеличение на антиукраинските настроения, които, в комбиниране с държанието на част от неговите сънародници в България, способстват за това българите да ускоряват своите благосклонности към другата страна участничка в спора.

За да се спре разделянето в обществото ни е време българската прокуратура да се самосезира и да спре намесата на непознати дипломати във вътрешните работи на страната ни, започвайки от днешната изява на Виталий Москаленко.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР