Със свое решение правителството прие актуализация на Националния план за

...
Със свое решение правителството прие актуализация на Националния план за
Коментари Харесай

Планът за въвеждане на еврото е актуализиран спрямо новата дата - 1 януари 2025

Със свое решение държавното управление одобри актуализация на Националния проект за въвеждане на еврото в Република България. Част от измененията са свързани с приспособяването на нужните времеви интервали по отношение на новата индикативна дата за участие в еврозоната - 1 януари 2025 година

Националният проект за въвеждане на еврото в Република България планува провеждането на огромна информационна и осведомителна акция, която ще запознае жителите с всички на практика аспекти на въвеждането на еврото като публично разплащателно средство посредством даването на точна, налична и навременна информация, показват от пресслужбата на Министерски съвет.

Кампанията цели ясно да обоснове изгодите за стопанската система и за повишение на стандарта на живот в страната от присъединението към еврозоната, както и да противодейства на всяка дезинформация, която поражда голословни терзания у жителите, допълват от държавното управление.

Националният проект за въвеждане на еврото в България служи за ръководство на организацията на въвеждането на еврото, като в него са разказани главните посоки и действия, които следва да се подхващат, както и взаимоотношенията сред институциите в границите на този развой.

Промените в Плана са създадени и утвърдени от Координационния съвет за подготовка на Република България за участие в еврозоната, който е със съпредседатели министърът на финансите и шефът на Българската национална банка.

Актуализацията на документа се прави за акомодация към нововъзникналите условия и напредъка по техническата подготовка за въвеждане на еврото в Република България.

В допълнение, актуалната версия на Плана дава отговор на появилите се условия за актуализация на управленията и функционалностите на работните групи към Координационния съвет за подготовка на Република България.

Като приложение към Плана се включват „ Методически инструкции към административните органи за адаптиране на осведомителните системи за работа с евро “, посредством които се цели гарантирането на точното и еднообразно използване на условията за въвеждане на еврото от административните органи при привеждането на осведомителните им системи към работа с евро.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР