Със свое Решение от 22 ноември 2019 г. Административен съд

...
Със свое Решение от 22 ноември 2019 г. Административен съд
Коментари Харесай

Съдът отхвърли оспорения избор за кмет на Каменар

 Със свое Решение от 22 ноември 2019 година Административен съд – Варна отхвърли предявената от Милен Маринов, посредством Централна изборна комисия, тъжба против решение № 297/28.10.2019 година на Общинска изборна комисия – Варна, с което е оповестила за определен за кмет на кметство Каменар на Първи тур Светослав Райков, повдигнат от Политическа партия " Движение за права и свободи – Движение за права и свободи “.

В претекстовете си съдът сочи, че с цел да бъдат оповестени изборите за противозаконни, би трябвало да се установи, че са налице по едно и също време две предпоставки: основни изключително тежки нарушавания на изборния развой, относими към основополагащите демократични правила на изборното право и тежестта на тези нарушавания да е от такова естество, че да е невероятно да се откри действителната воля на гласоподавателите. В случая нито една от двете предпоставки не е потвърдена по делото. 

Определението на Административния съд предстои на обжалване пред Върховен административен съд в 7-дневен период от оповестяването му на страните.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР