Със свое решение от 22 февруари Варненският районен съд възстановява

...
Със свое решение от 22 февруари Варненският районен съд възстановява
Коментари Харесай

Съдът върна на работа ректор, обвинен в плагиатство

Със свое решение от 22 февруари Варненският областен съд възвръща проф. Росен Василев на длъжността Ректор на Технически университет Варна, научи Varna24.bg . Решението на съда гласи следното:

" Признава за незаконосъобразно и анулира уволнението на Росен Василев обективирано в Заповед ЛС-413 от 14.11.2018 г., на краткотрайно изпълняващата длъжността Ректор - госпожа Розалина Димова на съображение чл.344, ал.1, т.1 от КТ.

Възстановява Николов Василев на заеманата от него служба Ректор на Технически университет гр. Варна на съображение чл.344, ал.1, т.1 от КТ. “

Розалина Димитрова би трябвало да заплати и сумата от общо 600 лева - представляващи сторените от ищеца по делото съдебно-деловодни разходи за обезщетен адвокатски хонорар пред актуалната инстанция, както и 100 лева за дължими държавни такси. 

Припомняме, че ректорът на ТУ Росен Василев бе уволнен от министъра на образованието Красимир Вълчев, откакто специалисти от Комисията по академична нравственос към Министъра на образованието и науката оповестиха в отчет, че ректорът ТУ-Варна проф. дтн Росен Василев е упрекнат в плагиатство при написването и отбраната на дисертационния си труд за отсъждане на научната степен " лекар на науките “ и в показаните от него научни писания за присъединяване в състезанието за заемане на академичната служба " професор “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР