Със свое решение от 11 януари Върховният административен съд /ВАС/

...
Със свое решение от 11 януари Върховният административен съд /ВАС/
Коментари Харесай

Общинският съвет Варна свиква сесия за Морската градина

Със свое решение от 11 януари Върховният административен съд /ВАС/ задължи ръководителя на Общинския съвет на Варна да внесе за разглеждане подписката за референдум за Морската градина, инициирана от няколко неправителствени сдружения отпред със СОПА/Сдружение за усъвършенстване на правораздаването и администрацията/ и да насрочи съвещание на локалния парламент. Извънредната сесия е планувана за 22 януари в зала“Пленарна“, оповестиха от пресцентъра на Общински съвет.

До решението на висшите магистрати се стигна след една близо 5-годишна правосъдна сага по административно дело, формирано през 2013 година по тъжба на инициативния комитет, който събра над 33 000 подписа за осъществяване на референдум. Допитването се провежда за да се избегне несъразмерното застрояване на крайбрежната алея и да се запази достъпът до морето, обясниха тогава основателите. Ако се организира, варненци ще отговорят на два въпроса:

1. Да доближава ли паркът „ Морска градина ” до морето, като включва напълно крайбрежната зона от ската до морския бряг?

2. Да бъде ли крайбрежната зона на град Варна паркова зона за отдих с обекти за хранене, спорт, атракции и развлечения, само че без жилища, ателиета, офиси, молове, хотели, казина, конгресни центрове и яхтени пристанища?

Утре и вдругиден предстоят диспути в „Правната комисия“, както и във всички непрекъснати комисии, които ще излязат със мнение и план за решение за референдума преди идната изключителна сесия.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР