Със свое Решение 3443/20.03.2024 Върховният административен съд потвърди законосъобразността на

...
Със свое Решение 3443/20.03.2024 Върховният административен съд потвърди законосъобразността на
Коментари Харесай

ВАС потвърди лиценза на „Българска федерация по шахмат 2022“

Със свое Решение 3443/20.03.2024 Върховният административен съд удостовери законосъобразността на издадения състезателен лиценз на Българска федерация по шахмат 2022.

Със същото решение висшите съдии отхвърлят жалбите на Сдружение „ Българска федерация по шахмат “, Сдружение „ Българска федерация по шахмат 1928 “ и “Българска федерация по шах ” като неоснователни.

„ Спекулациите към лиценза на федерацията служеха като основа за отрицателна акция, която възпрепятстваше естествената активност, сключването на контракти с Министерството на младежта и спорта, както и със спонсори. Настоящото решение дава успокоение в работата на БФШ 2022 за развиване на спорта ни, а също по този начин е действителен късмет обединителните процеси в шахмата да продължат, обявиха от „ Българска федерация по шахмат 2022 “.

„ Клубовете, които са постоянни членове на лицензираната федерация, могат да възнамеряват дълготрайно активността си – техните права са предпазени. Заслужава да се означи, че това е и опция шахматните хора да спрат да се въздействат от външни лица, които се прехранват от кавги, разделяне и обжалвания. Спекулациите не могат да бъдат метод на другарство, и е време токсичните лица да изоставен шахматната общественост “, допълват от федерацията.

„ Трябва да се одобри от всички, че лицензирана е Българска федерация по шахмат 2022, и това да е основа за надграждане на триумфите в този спорт. Този положителен знак идва в навечерието на диалозите сред контактните групи на БФШ 2022 и БСФШ. Надяваме се те да бъдат градивни, в полза на шахматистите и клубовете – интерес, за който постоянно сме работили. Обединение в границите на лицензираната федерация е единственият правилен път за действителен напредък на родния шахмат! “, приключва известието на федерацията.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР