Със свое постановление правителството одобри допълнителни трансфери в размер на

...
Със свое постановление правителството одобри допълнителни трансфери в размер на
Коментари Харесай

Кабинетът одобри допълнителни трансфери по общинските бюджети за 2021 година

Със свое разпореждане държавното управление утвърди спомагателни прехвърляния в размер на 16,1 млн. лева по бюджетите на общините.

Финансовият запас е нужен за осъществяването на значими планове от обществената и техническата инфраструктура - реорганизация и ремонт на улична мрежа и общински пътища; доизграждане и главен ремонт на водопроводни мрежи, за реновиране на съществуващи и създаване на нови подпорни стени, за неотложни възстановителни работи на мостови уреди, разчистване на реки и създаване на състезателен комплекс. С реализацията на обектите ще се увеличи качеството на предлаганите услуги за популацията и ще се подобрят изискванията на живот.

С постановлението се утвърждават и 2,0 млн. лева по бюджета на Министерския съвет за 2021 година за мюсюлманското изповедание - на Мюсюлманското вероизповедание. Средствата ще се употребяват за закупуване на парцел за Висшия ислямски институт.

Необходимите средства ще се обезпечат за сметка на плануваните средства по централния бюджет и посредством преструктуриране на разноските и/или прехвърлянията по централния бюджет за 2021 г.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР