Със свое окончателно решение Софийският апелативен съд остави в ареста

...
Със свое окончателно решение Софийският апелативен съд остави в ареста
Коментари Харесай

Финално: ареста за младия мъж, който изпепели 23 коли в автокъща

Със свое дефинитивно решение Софийският апелативен съд остави в ареста 29-годишен, упрекнат за подпалвачество. Георги Л. бе оголен близо година след действието, както и Клуб Z писа.

Случаят е от първите минути на 17 юли предходната година. Тогава мистериозно пламва автокъща със скъпи коли на Околовръстото, тъкмо сред два от най-баровските квартала - " Драгалевци " и " Симеоново ".

Първоначално по медии оповестяват за към 10 автомобила, само че очевидно са много повече. 

Според държавното обвиняване вредата е за над 808 хиляди лв..

Тогава казусът закупи необятен отзив, като от автокъщата обещаваха и премия за информация за причинителя.

Той бе арестуван от полицията на 11 юли 2024 година Прокурор му наложи 72-часова мярка, а по-късно и двете правосъдни инстанции потвърдиха непрекъснато " задържане под стража ".

Става ясно, че той има висящо дело и в същото време е в изпитателния период на друга условна присъда. Издала го е ДНК експертиза.

Ето и известието на съда от през днешния ден:

Тричленен състав на Апелативен съд – София удостовери мярката за неотклонение „ задържане под стража “ на Георги Л. по дело № 914/2024 на САС.

В претекстовете си съдът показва, че от данните по делото може да се направи обосновано съмнение за авторството на закононарушението, вменено на обвинения, като този извод съдът извежда от събраните материални доказателства, заключенията на направените ДНК и видео-технически експертизи и свидетелските показания.

На последващо място апелативните съдии смятат, че е налице и заплаха от осъществяване закононарушение. От свидетелството за съдимост, приложено по досъдебното произвеждане, е видно че обвиненият Георги Л. е наказан на 8 месеца ЛСВ, осъществяването на което е отсрочено за период от 3 години, за закононарушение по член 354а, алинея 3 от Наказателен кодекс, за което не е настъпила реабилитация. Освен това по отношение на обвинения се води НОХД в Районния съд - София за осъществено закононарушение по член 129, алинея 2 от Наказателен кодекс.

Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР