Със стойност от 7,6 милиарда долара Heineken е обявена за

...
Със стойност от 7,6 милиарда долара Heineken е обявена за
Коментари Харесай

Heineken детронира Corona Extra като най-ценна марка бира в света

Със стойност от 7,6 милиарда $ Heineken е оповестена за най-ценната марка бира в света, грабвайки купата от мексиканската Corona Extra, която я държеше четири поредни години. Това демонстрират данните от отчета за алкохолните питиета за 2023 година на, водещата самостоятелна консултантска компания за оценка на марката, където Moutai (стойността на марката нараства с 16% до 49,7 милиарда щатски долара) води класацията на спиртните питиета, а Moët & Chandon резервира купата за най-ценно вино и марка шампанско, оценена на 1,3 милиарда щатски $. 

Heineken (стойността на марката нараства с 10% до 7,6 милиарда щатски долара) води класацията на Beers (Brand Finance Beers 50 2023), изпреварвайки Corona Extra, която тази година се подрежда на второ място с 6% растеж в цената на марката, възлизаща на 7,4 милиарда щатски $. Въпреки инфлационния напън, пред който са изправени потребителите, марките бира не престават да означават растеж на цената на марката. Освен това Heineken се подрежда и на второ място по мощ на марката.

Ръстът на цената на марката Heineken е резултат от непрекъснатите нововъведения на холандския колос. През 2022 година марката пусна Heineken Silver liver, извънредно освежаваща първокласна лагер бира, създадена от устойчиви първични материали, в поддръжка на модела за резистентност Brew a Better World на Heineken. Като най-продаваната марка бира в Европа, Heineken означи усъвършенствани доходи и органически напредък, макар покачванията на цените през последната година. Това ни демонстрира, че Heineken получава ценова награда. Потребителите са подготвени да харчат повече за артикули, които се считат за по-висококачествени. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР