Със старта на учебната година и Районните здравни инспекции в

...
Със старта на учебната година и Районните здравни инспекции в
Коментари Харесай

Какво ще стане, ако дете откаже да носи маска в училище

Със старта на образователната година и Районните здравни инспекции в страната ще наблюдават прецизно съблюдават ли се рекомендациите предписани от Министерството на Здравеопазването и МОН за образователния развой в изискванията на COVID-19.

"На входа на столичното 51-во учебно заведение на входа има дезинфектант и тетрадка, в която се вписва всеки, който влиза ". Това увери пред Българска национална телевизия зам.-директорът Веселин Стефанов. Той съобщи, че са изцяло подготвени да посрещнат учениците в тази конюнктура.

Учениците ще влизат през два входа. Училището е оборудвано с термокамери, които демонстрират температурата на всеки и може да се откри, в случай че някой има начални признаци.

Експертът от РЗИ Десислава Драганчева изясни, че има прецизни условия към учебните заведения.

Контролът ще е на инцидентен принцип, без авансово известяван, ориентиран при постъпили сигнали. Ще се следват главните общи правила на Министерство на образованието. Те включват спазването на здравни условия, съблюдаване на персонална хигиена, носене на маски в класната стая, както и в общите пространства, постоянно изнасяне на боклуци от санитарните пространства.

За възпитаници, които нямат маски, учебното заведение се подсигури такива. Ученици, които не желаят да носят маски, няма да бъдат допускани в учебното заведение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР