Със старта на епидемията от ковид светът се затвори в

...
Със старта на епидемията от ковид светът се затвори в
Коментари Харесай

Епидемията от самодиагностициране в интернет - страшно опасно!

Със старта на епидемията от коронавирус светът се затвори в черупката си и се реалокира в онлайн пространството. Започнахме да поддържаме връзка онлайн, да се лекуваме онлайн, да учим онлайн... А в този момент специалистите регистрират, че т.нар самодиагностициране благодарение на интернет, известно още като киберхондрия, е доста рисково...

Какво съставлява? Това е положение, при което човек има чувството, че следи рисков признак и стартира да търси удостоверение за съществуването на заболяване в мрежата.

А казусът е, че е прекомерно евентуално да станете подвластни от интернет - поставяйки си сами диагнози. По този метод пораства и вашата тревога, а това може да докара до меланхолия и други болести. Ако леко ви е заболяла глава, тъй като примерно през днешния ден не сте пили задоволително вода, вашият обезпокоителен разум бързо ще свърже признака с рисково и ужасно заболяване като мозъчния израстък... И то единствено с няколко кликвания на телефона и таблета.

Как да преодолеете тази рискова взаимозависимост?

Вместо да се ровите в нета, пробвайте се да прецените дали имате потребност от здравна помощ. Ако прецените, посетете персоналния си доктор.

Научете се да приемате сигналите на тялото като нещо обикновено. Следете ги, само че не се психирайте. Избягвайте чичко Google, когато става въпрос за медикаменти и признаци. Не се фокусирайте върху тялото и чувствата си. Излизайте по-често с другари, следете кръвното налягане, можете даже да си водите бележки. Правете си диагностика - стомах, гърди... Липсата на рискови признаци ще ви накара да се чувствате по-спокойни, написа Woman.bg.

Може да е потребно да поговорите с персоналния си доктор за положението на тревога. Той може да ви насочи в посока на хомеопатично лекуване, което да понижи напрежението и страха.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР