Със срещи в Русе, Габрово и Шумен приключи обиколката на

...
Със срещи в Русе, Габрово и Шумен приключи обиколката на
Коментари Харесай

Общините в Североизточна България и ръководството на ЕНЕРГО-ПРО потвърдиха ангажимента си да работят заедно

Със срещи в Русе, Габрово и Шумен завърши обиколката на шефовете на ЕНЕРГО-ПРО Варна в регионалните градове в Североизточна България за продължаващо съдействие и развиване на взаимни планове. Основен акцент беше подложен върху усъвършенстването на взаимната работа при естествени бедствия, опциите за възстановяване на координацията и напъните при почистването на пътищата и работата по премахване на повредите по мрежовата инфраструктура. Управителите на ЕНЕРГО-ПРО разясниха и потребността от някои законодателни промени, посредством които е допустимо да се увеличи успеваемостта от работата по поддръжка на мрежите, изключително при съществуването на огромни вреди.

На срещата с кмета на Шумен, проф. Христо Христов, шефовете на ЕНЕРГО-ПРО Ангел Ангелов и Анжела Тонева сложиха и въпроса с изясняването на собствеността и отговорността за поддръжката на ВЕЛ „ Белия хълм " сред Община Шумен и „ ВиК Шумен ", който зарежда подстанция 1300 и не е благосъстоятелност на ЕРП Север АД. Електропроводът е в доста неприятно положение и възможна негова щета може да докара до оставане на гр. Шумен без вода. Поставена беше тематиката за развиването на индустриалния парк в града, възможното увеличение на потенциала на оборудванията от позиция на предстоящи нови индустриални мощности.

В диалог с кмета на Габрово, Таня Христова, беше разисквана капиталовата стратегия за 2024 година в подтекста на възстановяване на електрозахранването и ремонт на въздушни електропроводи в част от селата в община Габрово. От общината разясниха опциите инфраструктурата на Топлофикация да бъде употребена за отопление на ток. Представен беше план и за построяването на първата енергийна общественост в България, като двете страни реализираха цялостно единодушие по значимостта на този план и неговото предпочитано и срочно осъществяване.

На срещата с кмета на Русе, Пенчо Милков, беше коментирано, че ЕРП Север е в добра съгласуваност с Общината и с общинската компания Паркстрой при подготовката за работа в зимни условия, за прочистването на дървета в сервитутните зони на мрежата и при премахване на кабелни повреди вследствие на реализирането на воден цикъл в града. Обсъдени бяха опциите за възстановяване на съгласувателните процедури по издаване за позволения за градеж, които директно засягат оборудванията на електроразпределителното сдружение.

На извършените срещи по райони бяха дискутирани последните законодателните промени, които се отнасят за дейностите по последователно действително извеждане на битовите консуматори на свободен пазар, предстоящите резултати във връзка с равнището и структурата на крайните енергийни цени. Промените в Закона за силата от възобновими източници също беше обект на диалог, в това число и съдействието сред ЕРП Север и Общините, обвързвано с работата на така наречен центрове за административно обслужване (ЦАО).
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР