Със срещи на работни групи за уточняване на финалните текстове

...
Със срещи на работни групи за уточняване на финалните текстове
Коментари Харесай

Работни групи продължават срещите си за съставяне на кабинет

Със срещи на работни групи за уточняване на финалните текстове с управнически цели в секторните политики, продължава работата по сформиране на кабинет с мандата на „ Продължаваме промяната “.​

Заедно с специалисти от Българска социалистическа партия, „ ИТН “ и „ Демократична България “ и сега текат разисквания по тематиките „ Екология “  и „ Правосъдие “, съобщи Националното радио, като се базира на преговарящите екипи.

Целта е оформяне на съдружно съглашение, което да бъде подписано от водачите на четирите обединения.

Сутринта стана ясно, че и през днешния ден не престават договарянията за  сформиране на държавно управление с мандата на партията " Продължаваме промяната ". Формациите би трябвало да показват своите бележки по постигнатите договорености в секторите " Туризъм " и " Електронно ръководство ", както и в други браншове.

До края на седмицата би трябвало да е готово съдружното съглашение с в детайли написани управнически цели. То ще бъде препоръчано за  автограф от водачите на обединенията, поканени за присъединяване в ръководството. Това са Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Демократична България ".

Вчера депутатът от социалистическата партия проф. Румен Гечев разгласи, че има реализирано единодушие за разпределянето на постовете в бъдещия кабинет.

" Умува се в този момент дали ще има министерство на нововъведенията или ще бъде към министерство на стопанската система. Ако има такова министерство, то вероятно може да промени. Така че - отворено е, само че това ще е в съществени линии структурата. Поне няма несъгласие, аз приказвах с сътрудници от другите групи. Това е обективен метод. Според гласовете на гласоподавателите, броя на депутатските места се образува съотношението. 8:4:3:2 е това, което се получава от изчислението на тежестта на партиите в Народното събрание ", изясни той.

До този миг изказването на Румен Гечев не е коментирано от водачите на четирите обединения.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР