Със среща със заместник-председателите на Сметната палата Горица Грънчарова-Кожарева и

...
Със среща със заместник-председателите на Сметната палата Горица Грънчарова-Кожарева и
Коментари Харесай

Горица май става служебен премиер

Със среща със заместник-председателите на Сметната палата Горица Грънчарова-Кожарева и Тошко Тодоров завършиха консултациите при президента, свързани с процедурата по желание на длъжностен министър председател.

На излизане от президентството Тошко Тодоров сподели, че има по-подготвени за поста и дефинира като „ неразбирателство “, че техните позиции са в листата, от който президентът може да избира длъжностен министър-председател:

„ Виждате какви недоразумения се получават. Ние не сме най-подготвените хора за тази позиция. На вас ви е ясно – ние сме финансисти, работили в нашите сфери и в този момент би трябвало да присъстваме по силата на позициите. Това е неразбирателство да се свежда до 10 индивида. Има доста хора в тази страна, които заслужават да бъдат на тази позиция. Не считаме, че аз и госпожа Грънчарова, приказвам от нейно име, сме най-подходящите хора. Повярвайте, брачната половинка ми към този момент цялостен месец не спи, допускам и брачният партньор на госпожа Грънчарова, ние имаме дребни деца “.

Горица Грънчарова-Кожарева отхвърли коментар.

По-рано президентът организира срещи с омбудсмана Диана Ковачева, която отхвърли с претекст, че след две седмици ще се кълне като арбитър в Страсбург след извоюван конкур,с и с подуправителите на Българска народна банка Петър Чобанов, Радослав Миленков и Андрей Гюров.

Първите двама потвърдиха позицията на управитела на Българска народна банка Димитър Радев, който още през вчерашния ден уточни, че кодексът на Европейската централна банка изключва мениджмънта на националните банки в Европейски Съюз да влизат в политиката.

Гюров отхвърли явен отговор, само че като кандидатура на Политическа партия надали има шансове да бъде посочен за длъжностен министър председател.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР