Със средства, отпуснати от Министерството на околната среда и водите,

...
Със средства, отпуснати от Министерството на околната среда и водите,
Коментари Харесай

Три нови машини ще се грижат за чистотата в Самоков

Със средства, отпуснати от Министерството на околната среда и водите, закупи три нови мотометачни машини за поддържане на чистотата в града и обитаемоте места. Машините имат друга величина и надлежно друг потенциал, като задачата е да могат да покриват по-голяма част от територията на града.

Голямата машина е с размер на бункера пет кубика и е предопределена най-вече за разчистване на пътната мрежа, защото е тежка 11 тона и не може да се употребява за тротоари. По-малката машина е предопределена най-вече за централна градска част, паркинги, междублокови пространства, велоалеи, тесни улици и тротоари, подземни гаражи. Идеята е двете машини да могат да обзет всички територии за разчистване. Те са високопроизводителни, при естествени условия на работа могат да почистят четири километра за един час.
 Приключи ремонта на езерото в парк „ Крайискърец ” в Самоков Приключи ремонта на езерото в парк „ Крайискърец ” в Самоков
Малки и огромни към този момент могат да се радват на най-популярната атракция в парка – езерото с шадраваните, патиците и лебедите. Тази год...

По предварителни изследвания градът може да се почиства два пъти месечно, защото в Самоков има общо 80 км улици. Машините са ново потомство, оборудвани с оросителна система и не вдитаг прахуляк при почистването. Машините ще се употребяват и за разчистване и на площадните пространства по селата. Те са оборудвани и с прхосмукачки и десетметров маркуч за събиране на листа и леки боклуци. Имат и водоструйки, с които могат да бъдат измити пейки или нечисти кошчета за боклуци в парковите пространства.

Третата машина е многофункционална, могат да ѝ се прикачат разнообразни принадлежности и да прави разнообразни действия. В момента е оборудвана с четка и оросителна система за събиране на по-тежък боклук – дребни камъчета, наноси и други Още през днешния ден машините започнаха да почистват самоковските улици.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР