Със средства от Програмата за трансгранично сътрудничество между България и

...
Със средства от Програмата за трансгранично сътрудничество между България и
Коментари Харесай

Със средства от ЕС: Община Лом изгради нова база за доброволческия отряд /снимки/

Със средства от Програмата за трансгранично съдействие сред България и Румъния на Европейския съюз община Лом построи нова база за доброволческия отряд към общината, оповестиха от локалната администрация.
Базата се намира в главно ремонтирано тогавашно учебно заведение в квартал „ Моминброд “. Тя е оборудвана с пожарна кола, екскаватор, микробус и с всичко належащо на спасителите за деяние при спешни обстановки, като техниката е закупена нова по плана.
Доброволческото формирование за справяне при бедствия и повреди в Лом е основано през 2022 година и се състои от 16 души, които са минали образование по разнообразни модули в центъра на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в Монтана. Негов началник е Боян Аврамов.
Новият спешен център е построен по плана " Превенция на горските пожари в Окръг Долж, Румъния и Община Лом ". Неговата обща стойност е 800 669 евро, като от тях 404 225 евро са за Лом.
От администрацията в Лом обявиха, че до неотдавна Лом беше една от дребното общини у нас, които нямаха доброволческо формирование за справяне с бедствия и повреди, само че пък в този момент е единствената община, в която доброволческия отряд има лична постройка и чудесно съоръжение за дейности при пожари, наводнения, произшествия и други бедствия.
В последните няколко дни на посещаване в Лом бяха спасителите от доброволното формирование в град Крайова – Румъния, които обмениха опит с българските си сътрудници от Лом, оповестиха още от локалната община./БТА
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР