Със средства от бюджета на община Козлодуй и със съдействието

...
Със средства от бюджета на община Козлодуй и със съдействието
Коментари Харесай

Община Козлодуй обновява Ботев парк

Със средства от бюджета на община Козлодуй и със съдействието на АЕЦ „ Козлодуй” се реновира Ботев парк. В плана са заложени действия по създаване на 10 беседки с 10 барбекюта, които ще бъдат ситуирани на централната поляна в парка. Във всяка беседка ще има инсталирано осветително тяло и контакт, а в допълнение осветяване ще спомогне за облагородяване на пространството. Дървена къщурка на баба Яга ще притегля децата на жителите и гостите на Козлодуй. Ще се инсталират нови пейки с маси, на мястото на старите, които към този момент са отстранени от поляната. Това е мястото, където атомната електроцентрала организира Деня на енергетика и Община Козлодуй провежда редица събития.
В централната част на парка, против паметника на Христо Ботев, се оформя парково пространство с пейки и осветяване. Там ще има самостоятелен ъгъл, където млади двойки ще могат да подписват цивилен брак. За задачата ще бъдат построени четири арки, към които ще се посадят каскадни рози.
Трите пилона със флагове ще бъдат в допълнение осветени и озвучени, тъй че всеки, който посети мястото, където Христо Ботев се е клел с неговата чета, ще може да чуе детайлности за великото дело на революционера.
Всички тези действия се планува да приключат преди ботевите тържества. Наред с това се поддържат зелените площи, цветните алеи и растенията, които са част от колорита на Ботев парк. За запазване на поставеното парково съоръжение ще се инсталират видеокамери.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР