Със средно 30 на сто по-скъпи са офертите за зимна

...
Със средно 30 на сто по-скъпи са офертите за зимна
Коментари Харесай

Зимните почивки с 30 на сто по-скъпи

Със приблизително 30 на 100 по-скъпи са офертите за зимна почивка в огромните ни курорти спрямо преди година. Това демонстрира инспекция на " Труд News " в уеб сайтове за групово извършване на покупки, онлайн медиатори за настаняване и хотелски уеб сайтове. Ако не държите на спомагателни екстри и бихте се задоволили единствено със стая, в която да пренощувате в Банско в средата на декември или на януари, тогава ски ваканцията ви може да излезе и едвам към 210 лв. на човек за седмица или 420 лв. за стая, демонстрира търсене на предложения за зимна отмора онлайн. При това в офертата е включена и закуска. Ако обаче желаете да сте в хотел с най-малко 4 звезди, цената за двама възрастни приблизително излиза към 1000-1300 лв., а може да доближи и до 4500 лв. за седмица, в случай че търсите необятен апартамент вместо стая. В Боровец в средата на януари двама възрастни би трябвало да платят за едноседмична почивка най-малко към 1000 лв. за седмица, като офертите за тази цена могат да имат или да нямат включена закуска. В четризвездните хотели цената за същия пакет може да коства за двама и 3200 лв., още веднъж единствено с включена закуска. В Пампорово за същия интервал цените стартират от към 600 лв. за двама и стигат до към 2000 лв. за хотел с 5 звезди без включени хранения.

Повечето предложения за зимните курорти през тази година оферират точно пакети единствено с включена закуска, рядко и вечеря, а " ол инклузив " пакетите се оферират едвам от няколко места за настаняване в целия курорт.

Причината е, че по този метод притежателите се пробват да компенсират растящата инфлация и да тушират въздействието на цените на газа и тока в ценообразуването на пакетите им. Така те подвигат цените допустимо минимум, тъй че да им излиза сметката, само че от офертите отпадат екстри, които преди са били включени.

Зимните ваканции у нас, закупени през огромни интернационалните туроператори, излизат по-евтино, защото цените са контрактувани още в края на предходния сезон.

Заради спецификата на ценообразуването ски ваканцията за непознатите туристи, клиенти на непознати туроператори и медиатори излизат доста по-евтини спрямо това, което заплащат българските крайни клиенти, демонстрира още инспекция на " Труд ". Цените за зимните ни курорти се договарят с огромните интернационалните туроператори, които купуват огромни размери от хотелското настаняване в още края на предходния сезон. Затова и подписаните договори с тях са за цени с от 20 до 50 на 100 по-евтини от това, което през днешния ден могат да резервират крайните клиенти, откакто през последната година разноските на притежателите набъбнаха доста, обясниха за " Труд " представители на бизнеса. Затова и една част от хотелите в огромните ни курорти към момента се чудят дали да работят тази зима, макар че сме в навечерието на ски сезона, обясниха притежатели, поискали анонимност. При контрактувана напълно база на Боровец да вземем за пример при миналогодишните цени с туроператорите отварянето на обекта значи да се работи на цялостна загуба, настояват от бизнеса. Затова и вместо да посрещат посетители част от хотелите в зимните ни курорти през тази зима ще предпочетат да не отварят или пък да ремонтират базата си и да влагат в нови енергоефективни способи на отопление.

Особено огромни са разноските за спа хотелите, които би трябвало да отопляват басейни, парни бани, сауни и кътове за релакс, които имат избор или да вдигнат цените и да се надяват, че пазарът ще ги одобри или да затворят, обясниха от бранша. Затова и от бизнеса се надяват на обезщетения за тока и газа от страна на страната през идната година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР