Със спускане по писта Томба“ ски легендите Дебора Компаньони и

...
Със спускане по писта Томба“ ски легендите Дебора Компаньони и
Коментари Харесай

Ски легендите Дебора Компаньони и Марк Жирардели поставиха начало на зимния сезон в Банско

Със втурване по писта „ Томба “ ски легендите Дебора Компаньони и Марк Жирардели, дружно с децата от ски учебно заведение „ ЮЛЕН “, сложиха началото на зимния сезон в Банско.

Трикратната олимпийска шампионка Компаньони показа пред публицисти, че е за първи път в България и е у нас по покана на своя другар – петкратният притежател на Световната купа Марк Жирардели.

" Много съм горделив, че Дебора пристигна тук, тя е най-великата италианска скиорка и благодаря, че одобри поканата ми да пристигна в Банско. За разлика от предни години виждаме едно начало на сезона с съвършена зимна завивка ", разяснява Марк Жирардели, който уточни още, че снегът идва тъкмо за коледните празници и за откриването на сезона в Банско, който през февруари ще бъде хазаин на две съревнования от Световната купа по ски алпийски дисциплини при мъжете.

Специален на откриването на сезона в зимни ни курорт бе министърът на туризма Зарица Динкова, която разяснява, че зимният сезон има индикации да бъде доста сполучлив.

" Полагат се старания за разработване на пътна карта за развиване на резистентен зимен туризъм за по-успешно развиване на зимните ни курортни във връзка с нововъведения, технологии и запазване на околната среда. Във връзка с тази концепция се чака още през януари да се пристъпи към деяние, съобщи министър Динкова.



" Природата е благосклонна към нас и още на откриването на сезона вали сняг, което е добър знак. Подготовката за зимния сезон стартира още напролет, а община Банско не стопира да усъвършенства и модернизира своята инфраструктура. Изградени са доста улици, паркинги, изключително в зоните, които са най-натоварени откъм туристи. Изграден е най-големият инфраструктурен план – пътят от Банско до хижа " Вихрен ", сподели кметът на Банско Стойчо Баненски.

" С новия сняг, който падна и с очакване студът в планината да продължи, ще бъдат включени оръдията за неестествен сняг и ще може да се отворят още писти в скоро време. През тази година Бансков още веднъж е хазаин на надпревари за Световната купа. В тях ще взе участие и българският алпиец Алберт Попов и чакаме доста хора да дойдат да го поддържат ", показа маркетинг шефът на концесионера на ски зона Банско Иван Обрейков.

" До 22 декември цената на дневна карта за възрастни е 60 лева, защото все още работят по-малко писти ", добави той.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР