Със специална празнична програма Националният военноисторически музей (НВИМ) посреща своите

...
Със специална празнична програма Националният военноисторически музей (НВИМ) посреща своите
Коментари Харесай

От кухнята на военните: Готвачи на армията приготвят боб чорба в НВИМ


Със специфична празнична стратегия Националният военноисторически музей (НВИМ) посреща своите гости в Деня на храбростта - 6 май. Традиционно НВИМ афишира вход свободен от 10 до 17 ч. за непрекъснатата си хронологична и външната експозиция.

Гостите на музея имат опция да прегледат квалифицираната особено за празника галерия " Орденът, трансформирал се в мерило на българската смелост ". Тя е отдадена на първото основано отличие в следосвобожденската история на България – ордена " За смелост ", чийто празник става и празник на българската войска.

Освен всички степени на оценката, в това число най-високите, в изложбата са показани оръжия и движимости от воинския обичай, в които е вграден орденът. Сред тях са шпагата на цар Борис III, пиката на Самарското знаме, табакери, флагове с изображение на оценката и други Духът на празника е пресъздаден от фотографии на кавалери на ордена " За смелост " и парадите през годините.

Атракциите с боен темперамент не престават с дегустация на емблематичната фасул супа. Тази година тя още веднъж е приготвена от боен готвач в полеви условия. Този път обаче посетителите на Музея могат да видят най-съвременната полева кухня, която има Българската войска.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР