Със специален влак, теглен от парен локомотив, БДЖ и Гражданско

...
Със специален влак, теглен от парен локомотив, БДЖ и Гражданско
Коментари Харесай

БДЖ чества 100-годишнината на теснолинейката с пътуване с парен локомотив

Със специфичен трен, теглен от парен локомотив, БДЖ и Гражданско съдружие „ За теснолинейката ” ще отбележат 100-годишния празник от започването на градежа на теснопътната жп линия Септември-Добринище. Началото на построяването на линията е обещано напролет на 1921 година, с цел да се дефинира през днешния ден, 100 години по-късно, за архитектурен шедьовър и знамение на инженерната мисъл, оповестяват от БДЖ.
На 6-и юни /неделя/ атракционният трен ще пътува по, и след престой от малко повече от два часа в курортния град, ще отпътува назад за Септември, се показва в известието.
 Атракционно пътешестване с парен локомотив за Деня на независимостта на България Атракционно пътешестване с парен локомотив за Деня на независимостта на България
Празнично атракционно пътешестване с ретро преносим състав, воден от парен локомотив, провежда БДЖ мотив 22-ри септември - Денят на незав...
Допълнителна атракция към пътуването ще бъде наличието на национални певици от фолклорната вокална групировка „ Магическите гласове на България “, които дружно със основателя на групировката Нина Николина избраха да бъдат част от отбелязването на годишнината посредством осъществяване на спонтанен концерт с акапелни осъществявания, наречен „ Песента на теснолинейката “.
Атракционният трен ще замине от гара Септември в 10:55 ч. и ще дойде в гара Велинград в 13:35 ч. По време на престоите в гара Цепина, където се намира и музея на теснолинейката, както и в гара Долене, пътуващите във влака ще могат да се насладят на осъществяването на Нина Николина и изпълнителките от „ Магическите гласове на България “ измежду спиращи дъха местности с извънредно добра звучност.
Още на гара Септември ще бъдат посрещнати от националните певици в достоверни носии от разнообразни райони и с осъществяване на някои от най-популярните фолклорни песни. По време на пътуването Нина Николина и другите изпълнителки от „ Магическите гласове на България “ ще беседват с пасажерите върху текстовете на старите национални песни, ще описват истории, ще изпеят акапелно някои от класическите обработки на едни от най-красивите 
След престоя във Велинград теглената от парен локомотив комбинация ще отпътува назад от гара Велинград в 16:10 ч. и ще дойде в гара Септември в 17:50 ч. Влакът ще пътува в състав от пет общоприети пътнически вагони и един вагон бистро.
 Теснолинейката навърши 75 години Теснолинейката навърши 75 години
Преди 75 години на днешния ден за първи път теснолинейката доближава Добринище – открива се последният сектор от живописното трасе...
Цената на двупосочния билет е 38,60 лева за един пасажер с включено непокътнато място в двете направления. Децата до 7-годишна възраст ще пътуват гратис без да употребяват настрана седящо място, като при закупуване на билети е нужен документ, удостоверяващ тяхната възраст. БДЖ припомня, че децата на възраст до 10 години наложително пътуват с компаньон.
Билети могат да бъдат закупени онлайн на следния линк и от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР