Със спестени 1,5 млн. лв. от бюджета на Министерство на

...
Със спестени 1,5 млн. лв. от бюджета на Министерство на
Коментари Харесай

Здравният министър: По 600 лв. ще получат служителите в РЗИ за октомври

Със спестени 1,5 млн. лева от бюджета на Министерство на здравеопазването ще бъдат увеличени с по 600 лева заплатите на всички чиновници в РЗИ в страната, само че единствено за месец октомври. Това заяви на брифинг служебният здравен министър Асен Меджидиев.

За последващо нарастване е нужна актуализация на бюджета и постоянно държавно управление, сподели той, представен от bTV. Министърът уточни, че средствата ще бъдат изплатени през сегашния месец, дружно със заплатите на чиновниците в РЗИ и посочи, че плановете ще бъдат изпратени до шефовете на районните здравни инспекции с инструкции за изплащането на добавките.
До края на 2022 година са обезпечени и спомагателни средства по бюджетите на ЦСМП за чиновниците в центровете за незабавна здравна помощ. Лекарите ще бъдат обезщетени с 600 лева месечно, фелдшерите – 400 лева, медицинските сестри – 360 лева, парамедиците – 170 лева, водачите на коли за спешна помощ – 150 лева, санитарите – 120 лева Д-р Меджидиев изясни, че методиката към този момент е одобрена и следва да бъде изпратена на шефовете на ЦСМП за осъществяване. Допълнителните средства ще се получават от 1 октомври до края на годината.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР