Със Speed ScoreTM от 417,271 5G мрежата на Vivacom е

...
Със Speed ScoreTM от 417,271 5G мрежата на Vivacom е
Коментари Харесай

Световният лидер Ookla®: Vivacom има най-бързата 5G мрежа в България

Със Speed ScoreTM от 417,271 5G мрежата на Vivacom е въз основата на изследване на Ookla® на Speedtest Intelligence® през третото и четвъртото тримесечие на 2021 година Резултатите се базират на 52 578 потребителски теста, направени в интервала 1.7–31.12.2021.*

Освен самостоятелното интернационално самопризнание за скорост, 5G мрежата на оператора е и най-голямата в страната, с покритие в над 220 обитаеми места и курорти. Vivacom е първият телеком в България, който пусна комерсиална мрежа от пето потомство през септември 2020 година Само година по-късно, с помощта на стратегическите вложения, както и на експертизата на екипа на компанията, клиентите на Vivacom могат да се възползват от преимуществата на най-бързата и най-голямата 5G мрежа в България. Телекомът удвои вложенията си в мобилната си инфраструктура, откакто през април предходната година получи 5G лиценз. През идващите 5 години Vivacom възнамерява да влага 500 млн. евро в своята инфраструктура с цел да може да развива и предлага най-иновативните и потребни услуги за своите клиенти,.

„ Гордеем се, че единствено за една година успяхме да изградим най-бързата и най-голяма 5G мрежа в България. За нас е стратегически приоритет да влагаме в технологиите на бъдещето и да предоставим на нашите клиенти най-бързата и надеждна съгласуваност. Мрежата от пето потомство ще ни разреши да променим напълно метода, по който работим, живеем и се забавляваме. Клиентите на Vivacom имаха преимуществото освен първи да получат достъп до 5G технологията, само че и през днешния ден да употребяват най-бързата мрежа от пето потомство в България. Като част от United Group за нас е значимо освен да сме най-хубавите в страната, само че и да получаваме самопризнание на европейско равнище. Голямата ни цел е да сложим безапелационно България на картата на водачите в качествените информационни, цифрови и развлекателни услуги в Европа ”, сподели Николай Андреев, основен изпълнителен шеф на Vivacom.

„ Нашата тактика през цялото време е да влагаме в оптимално покритие, съчетано с повишен потенциал, където е най-необходимо. Затова следвахме най-хубавите и новаторски международни практики и пуснахме нашата 5G мрежа, употребявайки технология за динамично
шерване на спектъра (DSS). Така сега работим не с една, а с две честоти за 5G – 1800MHz и 3600 MHz, с цел да можем да предложим най-голямото и най-бързо 5G покритие с до 2 Gbps широколентови скорости (6 пъти по-високи от 4G). Това ни разрешава да не вършим никакви взаимни отстъпки сред покритие и скорост, а и двете да бъдат постигани по едно и също време, с цел да могат изгодите от новата технология да доближат до клиентите ни във всички обитаеми места с над 5000 поданици, което е над две трети от популацията в България “, добавя Бойчо Станков, шеф Мобилен достъп в Главна техническа дирекция на Vivacom.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР