Със слаба игра, минимален брой създадени постижения и липса на ...

Със слаба игра, минимален брой създадени постижения и липса на

Вял "Лудогорец" загуби за втори път поред в Лига Европа

Със слаба игра, най-малък брой основани достижения и липса на експанзия " Лудогорец " изгуби за повторно подред в Лига Европа. Българският шампион претърпя проваляне с 0:1 от " Брага " на своя стадион в Разград и усложни позицията си в група F на шампионата.

Рикардо Хорта вкара единственото попадение в дуела, като беше прецизен още в шестата минута.

" Лудогорец " игра едва, не сътвори съвсем нищо в офанзива и характерно през втората част не затрудни гостите.

Със загубата българският отбор остава финален в групата си със единствено една точка. В другата среща " Мидтиланд " и " Цървена звезда " приключиха 1:1, като сърбите са отпред със 7 точки, а датчаните имат две. " Брага " е на второ място в групата с 6 точки.

В следващия си мач " Лудогорец " гостува на " Брага " на 4 ноември.

Гостите от Португалия започнаха доста по-интензивно, като от първите минути действаха с повече експанзия. Още в шестата минута " Брага " можеше да води в реузлтата, откакто Юри Медейрош се озова на отлична позиция, само че ударът му срещна левия непряк дирек.

Само минута по-по никое време отбраната на " Лудогорец " не се ориентира и гостите поведоха.

Левият защитник Секейра напредна по фланга и центрира остро, а Орта засече топката от движение, с което не остави шансове на вратаря на " Лудогорец "-0:1.

 Вял
© Reuters

Българският отбор въпреки всичко съумя да реагира и в 10-ата минута вкара гол. Попадението на Жоасуе Са макар че беше отменено поради засада на централния защитник.

В офанзива " Лудогорец " мъчно създаваше рискове. Българските футболисти разчитаха главно на дълги подавания към Пиерос Сотириу, а крилата също по-рядко бяха употребявани. Изолиран беше и главният изпълнител на тима Кирил Десподов.

До 30-ата минута футболистите на Станислав Генчев даже нямаха прецизен удар. Към края на първата част " Лудогорец " въпреки всичко се задържа по-трайно пред вратата на португалците. Най-опасният удар беше насочен от Сотириу, само че вратарят на гостите се справи.

През втората част гостите се прибраха в своята половина и разчитаха на контраатки. Генчев прибегна до промени, само че те не доведоха до резултат, като за вторите 45 минути в българския отбор още веднъж нямаше експанзия.

" Лудогорец " не съумя да сътвори и нищо в предни позиции. Единствената позиция беше в 82-ата минута, когато топката срещна ръката на португалски защитник, само че видеосъдиите решиха, че няма дузпа и даже не повикаха основния съдия да прегледа позицията.

Вместо това " Брага " пропусна да вкара втори гол при отлична контраофанзива.

Източник: dnevnik.bg