Със скандал започна втората точка в дневния ред на депутатите,

...
Със скандал започна втората точка в дневния ред на депутатите,
Коментари Харесай

Скандал в НС: Йордан Цонев изгони Настимир Ананиев от днешното заседание

Със скандал стартира втората точка в дневния ред на депутатите, която е за измененията в Изборния кодекс, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Председателстващият съвещанието Йордан Цонево подреди да се стартира четене на отчета за промени в Изборния кодекс. Радомир Чолаков, ръководител на правната комисия, стартира да чете отчета, импортиран от Корнелия Нинова. Това провокира протестни дейности от страна на депутати от Демократична България и Политическа партия.

След къса замяна на реплики, в които Настимир Ананиев прикани Цонев да съблюдава правилника на Народното събрание, Цонев го изгони от днешното съвещание на Народното събрание.

“Трябва да се съблюдават разпоредбите ”, скочи и Кирил Петков от Политическа партия директно пред парламентарната естрада.

Цонев, обаче, разпореди да стартират изявления по законопроекта.

“Изберете дали да извършите изявления от трибуната или не. Стоейки прави пред парламентарната естрада няма да измененията нищо ”, съобщи Цонев.

Мирослав Иванов от Политическа партия посочи, че би трябвало да се гласоподава дали ИК да бъде прегледан като втора точка. “Вие сте в цялостно нарушаване, тъй като нямате първо да отнемате гласът на депутатите. Искаше се прегласуване на точката от страна на Росен Костурков, а вие не го дадохте ”, акцентира Иванов.

Цонев пък му отговори, че още при започване на днешното съвещание се одобри дневният ред, от който ИК стана втора точка за разискване. “Нека да преминем към процедури, изявления и вие имате записани 50 индивида за това ”, акцентира Йордан Цонев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР