Със скандал приключи пленарния ден вчера. Той беше свързан с

...
Със скандал приключи пленарния ден вчера. Той беше свързан с
Коментари Харесай

Цонев: Симеонов кумува на кръвосмешителния брак между ГЕРБ и БСП за субсидиите

Със скандал завърши пленарния ден през вчерашния ден. Той беше обвързван с гласуването на партийните дотации. След гафове и съвещания, в последна сметка партиите одобриха дотация от 8 лева на глас и опция за финансиране на политическите сили от бизнеса. Движение за права и свободи се възмутиха и напуснаха залата. " Това не е законно решение , тъй като беше признато на трето гласоподаване, което е неразрешено по устав и Конституция ", безапелационен беше пред Нова тв депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев.
Това е сюжет, умислен от лятото, съгласно депутата, договорка сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия със съдействието на Валери Симеонов. " Първият вид от този сюжет беше ГЕРБ да влязат с по-малко депутати на изборите и да разрешат на останалите групи - Българска социалистическа партия и патриотите, да прокарат това решение. При този сюжет отново щеше да е 8 лева дотацията, само че ГЕРБ излизаха с позитивни имиджов облик. Ние осуетихме този сюжет и Корнелия Нинова сподели, че господин Карадайъ лъже, тъй като не се е чувала и виждала с господин Борисов. Ние знаем, че е по този начин. Тя употребява медиатор и той се споделя Валери Симеонов. Той посредничеше сред нея и Бойко Борисов, с цел да се случат 8-те лева И през вчерашния ден в Народното събрание при втория към този момент сюжет, истината лъсна. Видяхме едни политически кръвосмешителен брак сред комунисти и антикомунисти. Това по риториката на ГЕРБ, не - наша. ГЕРБ назовават себе си антикомунисти. С кумуването на Валери Симеонов се случи този брак . ", разгласи Йордан Цонев.
" Сделката е била много по-рано подписана. Българска социалистическа партия да поддържа Валери Симеонов за зам.-председател на Народното събрание, а той да кумува на този брак по сметка ", обясни още Цонев.
" Не знам какво знаят дребните деца, само че изключително майките на болните дребни деца знаят, че Българска социалистическа партия лицемерничи, когато се извинява за Валери Симеонов. Това желая да кажа на Българска социалистическа партия и госпожа Нинова. Да не ми приказват за двуличие и присъединяване във властта след вчерашния случай ". Така разяснява Цонев тезата, че казусът с партийната дотация е дал прелестна опция на Движение за права и свободи да се покаже като същинската съпротива в Народното събрание и най-накрая да опонира на тезата, че партията на Ахмед Доган поддържа ръководството на ГЕРБ.
" А по отношение на ГЕРБ, желая да кажа, че те излизат с най-голяма вреда. С най-голяма вреда излиза министър председателят Борисов, тъй като точно неговата дума беше потъпкана през вчерашния ден. Той даде обещание на хората, които гласоподаваха с " да " на референдума, че ще послуша техния глас. Вчера депутатите от ГЕРБ в действителност суспендираха думата на Борисов. Да ви кажа почтено, аз чакам, че той ще реагира. Той постоянно е реагирал на такива обстановки. ", съобщи Цонев. По думите му има способи за реакция и законна смяна в законодателството, не като четвръто гласоподаване, тъй като по процедура - законът за бюджета беше признат дефинитивно на второ гласоподаване през вчерашния ден.
" Законовите благоприятни условия са да сезира някой Конституционния съд. Ние (ДПС) нямаме задоволително депутати да го създадем. Другият вид е президентът да наложи несъгласие върху закона за бюджета поради това конституционно нарушенине и нарушаването на правилника. Но, почтено да ви кажа, не чакам президентът да го направи. Вече съм с убеждението, че там ветото е непокътнато за други случаи. Примерно, в случай че е преференциално за Българска социалистическа партия или има настиск от градската соросоидна десница. " Разясни обстановката от тук нататък Йордан Цонев.
Той още веднъж повтори позицията на Движение за права и свободи за дотациите и модела за субсидиране на партиите. Необходим е спор, който ГЕРБ даде обещание да инициира и тогава да се вземе решение. Моделът сподели недостатъци, призна Цонев, макар че Движение за права и свободи участваше в приемането му преди години. Един от дефектите са депозитите от по 10 - 20 млн. лева на огромните партии - непотребни пари, които не харчат, сподели още Цонев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР