Със символична първа копка беше даден старт на строително -

...
Със символична първа копка беше даден старт на строително -
Коментари Харесай

Старата семедобивна база в град Разлог придобива нов облик

Със алегорична първа копка беше даден старт на строително - монтажните действия, с които ще бъде реновирана остарялата семедобивна база в Разлог по плана на ЮЗДП и Оперативна програма „ Околна среда “ - „ Подобряване природозащитното положение на горски местообитания от мрежата Натура 2000 в Югозападна България “.

Официалното разкриване на дейностите по плана беше обещано от шефа инж. Валентин Чамбов в наличието на специалисти на Предприятието, шефа и сужитители на Търговско предприятие „ ДГС Разлог “. Официални посетители бяха ВрИД кмет на община Разлог инж. Венцислав Гърменов и началника на районен съд ПБЗН Костадин Добрев.

Сградата ще бъде напълно актуализирана, ще бъде сменена покривната структура, дограмата и ще бъде направена вътрешна и външна изолираност. В помещението ще бъде позиционирана поточна линия за добиване и култивиране на семена от горско – дървесни типове за потребностите на ЮЗДП. Оборудването е съвременно и е доставено по същия план. Включва машини за изсушаване на шишарките от иглолистни дървесни типове и изчистване на семената от разнообразни примеси и сортирането им по размери.

Крайният период за осъществяване на дейностите е 31.12.2023г.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР