Със символична първа копка бе даден стартът на строителството на

...
Със символична първа копка бе даден стартът на строителството на
Коментари Харесай

Предприятие във Видин разкрива нови работни места

Със алегорична първа копка бе даден стартът на строителството на нова индустриална и складова част на цех „ Технически съставни елементи България “ във Видин, оповестиха от Общината

Гости на събитието бяха кметът на Община Видин доктор Цветан Ценков , заместник-кметът Светослав Скорчев, ръководителят на Общинския съвет Генади Велков, основният проектант на Общината Десислава Евгениева, представители на институции и публицисти.

Заводът на „ Технически съставни елементи България “ започва произвеждане през 2008 година с едвам към 30 чиновници. То е увеличено десетократно, а във фабриката работят над 200 души.
 Община Видин
„ В края на предходната година започнахме обмисляне с компанията-майка за разширение на потенциалите. Няма да укривам, че се обсъждаха разновидности за локация отвън България или на други места в България.

Радвам се обаче, че дружно с всички сътрудници и сътрудници успяхме да се преборим и доказахме, че Видин е едно съвършено място за вложения и правене на бизнес “, показа пред присъстващите шефът на предприятието Мартин Петров.

Той благодари на Община Видин за помощта през месеците на подготовка на документите и за извънредно късите периоди, в които е получено позволение за градеж.

Кметът доктор Цветан Ценков от своя страна пожела триумф при реализирането на този план, който е значим за икономическото развиване на нашата община и благодари на Мартин Петров, че е съумял да убеди управлението на компанията-майка да останат тук.

Видинският кмет изрази удовлетворение, че макар рецесиите, провокирани от международната пандемия и от военните дейности в Украйна, ползата на вложителите към нашия старопрестолен град остава огромен.

„ Вярвам, че с построяването на автомагистралата, с продължаващата борба за строителството на тунел под Петрохан, Видин в действителност ще се трансформира освен в географския, само че и в икономическия център на Балканите “, съобщи кметът.

Предстои в идващите месеци предприятието да бъде разширено с нова индустриална, складова и административна част с общо 5500 кв. м разгъната застроена повърхност, като инвестицията възлиза на малко над 14 млн. лева

Производствената част ще е с потенциал 100 чиновници на промяна или до 400 чиновници единствено в новата част, като плановете са тази численост да бъде достигната в границите на 3 години след стартирането на обекта в употреба.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР