Със символичен палатков лагер от Левицата!“ обявиха протест срещу процедурата

...
Със символичен палатков лагер от Левицата!“ обявиха протест срещу процедурата
Коментари Харесай

„Левицата“ опъна палатков лагер, за да пази Паметника на съветската армия

Със алегоричен палатков лагер от „ Левицата! “ оповестиха митинг против процедурата за пренасяне на Паметника на руската войска. Пред монумента бяха разпънати четири палатки и една шатра.

Лагерът бе построен от дозина поддръжници на лявата коалиция. Според представителя на обединението Мая Манолова, процедурата по унищожаване на Паметника на руската войска е задвижена в услуга на предизборната акция за локалния избор на десните политически обединения.

Главният редактор на уеб страницата pogled.info Румен Петков счита, че наслагващите се дейности на ръководещите на локално и национално равнище, като процедурата за преместването на Паметника, концепцията за промяната на датата на националния празник и рецензиите на премиера Денков към Съвет за електронни медии, че не се борят с дезинформацията, са самодейност на десните политици у нас, която не е обвързвана с напън от чужбина.
 PSA Levicata 2 Снимка: Euronews Bulgaria
Преди седмица от регионалната администрация на София обявиха, че преместването на монумента е измежду предпочитаните им задания. На процедурата е даден ход и тя се движи най-бързо съгласно плануваните периоди, написаха от там. От регионалната администрация прибавиха, че са изпратили питане до шефа на Националната изложба по отношение на опцията скулптурните фигури и барелефите от монумента да бъдат експонирани в „ Музей на изкуството от интервала на социализма “ към галерията.

Междувременно районният кмет на регион " Средец " Трайчо Трайков съобщи в обява в Фейсбук, че страната сама ще поеме организацията по преместването на Паметника на руската войска, без да трансферира отговорността за това върху Столична община.

" Преди малко имах среща с регионалния шеф на София госпожа Вяра Тодева по тематики, свързани с регион Средец и една от тях, несъмнено беше ориста на така наречен " Монумент монумент на руската войска ". Получих информация за дейностите, които се подхващат, само че главното е, че са избрали по-отговорния и пряк път - да поемат цялата организация по преместването, без собствеността да се трансферира към Столична община. За което благодаря на госпожа Тодева. "
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР