Със силен старт започна участието на България в 37-ото издание

...
Със силен старт започна участието на България в 37-ото издание
Коментари Харесай

Категоричен старт на боксьорките на турнир в Полша

Със мощен старт стартира присъединяване на България в 37-ото издание на интернационалния шампионат по бокс за дами „ Феликс Щам “ в Полша. Пет от водещите ни имена в женския народен тим ще премерят сили в конкуренцията, която събра 84 представителки от 20 страни.

Тимът ни е воден в Полша от треньорите Борислав Георгиев и Роман Цветков.

Светлана Каменова и Аслъхан Мехмедова бяха безапелационни в първите си срещи.

В категория до 57 кг бронзовата медалистка от международното състезание в Ню Делхи Светлана Каменова не остави късмет на хърватката Дея Болнача. Българката откри цялостен надзор на кръга и бе безапелационна в представянето си по пътя към успеха. В сряда Светлана ще се изправи на четвъртфинал против Махзати Агамалиева (Азербайджан).

 Снимка: БФ Бокс

На полуфинал и с най-малко бронзов орден към този момент е Аслъхан Мехмедова. В категория до 60 кг тя се оправи с австралийката Тина Рахими. Националката ни съумя да наложи волята си в здрав мач и в четвъртък ще боксира с Алесия Месиано за място на край. Италианката е бронзова медалистка от Световното състезание в Истанбул предходната година.

В сряда ни чакат още три мача с българско присъединяване. В категория до 50 кг Златислава Чуканова ще срещне Анахаим Исмаилова (Азербайджан), а Венелина Поптолева ще боксира с Васила Лъкадири (Франция). Носителката на Купа „ Странджа “ Станимира Петрова (54 кг) пък ще се изправи против локалната звезда Сандра Драбик, която победи на финала в София през февруари.

Етикети: боксжениПолшатурнир
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР