Със сигурност всеки собственик на красива орхидея трябваше да се

...
Със сигурност всеки собственик на красива орхидея трябваше да се
Коментари Харесай

Домашна тор за орхидеи - само за 14 дни ще ги накарате да цъфнат

Със сигурност всеки притежател на красива орхидея трябваше да се оправи със следната обстановка, когато обичаното му растение упорито отказва да цъфти, а има доста ярки зелени листа и пораства добре. В този случай би трябвало да помогнете на домашния си любим и да стимулирате цъфтежа му. Един от методите да извършите това е да напоявате цветето с чеснова вода .

 

 чесън вода за орхидеи

Всеки знае за потребните свойства на чесъна. Но не всеки знае, че е отличен помощник в грижите за разнообразни цветни растения, особено орхидеите. Чесънът усъвършенства кореновата система на цветята, подтиква растежа и оказва помощ за битката с вредителите.

Инструкции за приложимост

 чесън вода за орхидеи

Ако орхидеята твърдо отхвърля да цъфти, само че пък е здрава: интензивно растят листата и не виждате никаква диря от присъствие на вредители – то тогава имате потребност от чеснова вода.

Рецепта с чесън

 чесън вода за орхидеи

Съставки:

Вода 0.5 литра
Чесън – 6 скилидки
Аспирин- 0,5 таблетки.

Получаване:

Разтварят се силициновата киселина в гореща вода.
Настържете чесъна или пресовайте. Когато течността се охлади, го добавете 
Поставете течността в стъклен буркан и по-късно я оставете да престои в продължение на 24 часа.

 

Как да напоим орхидеята с чеснова вода

Преди поливане разредете направената инфузия с чесъна в тази с топла вода. Поставете в съд чесновата вода, така че равнището на течността да доближи 2/3 от размера на саксията. За неприятната миризма на чесън не се тормозете, тя изчезва след няколко часа, а орхидеята получава най-хубавото от всичко, което е съсредоточено в сместа

 чесън вода за орхидеи

Този способ не би трябвало да се употребява повече от няколко пъти в месеца, както и в интервала на инертност на растенията или разцвет. Ако всичко е направено вярно, в рамките на 14 дни би трябвало да се появи ново стъбълце. 

Орхидеи – извънредно красиви цветя. Ако желаете обичаното ви растение да ви зарадва с прелестните си цветове, го напоявайте с чеснова вода. Запишете тази рецепта за себе си и я изпробвайте в свободното си време, изключително, защото е елементарна и налична за всеки. И също споделете с приятелите ви!

berbim.info
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР