"Със сигурност, уволнението на проф. Балтов няма връзка с професионалните

...
"Със сигурност, уволнението на проф. Балтов няма връзка с професионалните
Коментари Харесай

Шефът на БЛС: Уволнението на проф. Балтов няма връзка с професионалните му качества

"Със сигурност, уволнението на проф. Балтов няма връзка с професионалните му качества. Той е един от най-хубавите хирурзи, съвършен доктор, даже когато беше шеф на "Пирогов " не престана да оперира и да бъде издирван от своите пациенти ", съобщи пред Българска национална телевизия доктор Иван Маджаров, ръководител на БЛС откакто през вчерашния ден стана ясно, че проф. Асен Балтов е уволнен от "Пирогов ".

Д-р Маджаров акцентира, че е доста значимо оптимално бързо да разберем какви са същинските аргументи да се освободи най-голямата болница за незабавна помощ у нас от най-хубавия си доктор ординатор.

"Би било добре за обществото да чуем същинските претекстове за това ", добави той.

Д-р Маджаров разяснява обстановката в незабавния център за здравна помощ във Видин, където санитарите се готвят за гладна стачка поради неизплатените спомагателни средства за работа на първа линия.

"Категорично няма разграничение на лекари от санитари при приемането на ДМС за работа на първа линия, безапелационен е той. Вероятно става въпрос за някакъв проблем с локалното ръководство на незабавната помощ. Чух и министъра, който сподели, че от Министерство на здравеопазването нямат проблем, а хората настояват, че цяла зима не са получавали спомагателни средства. Според мен, в границите на дни министър Кацаров би трябвало да разбере какво се случва и да предприеме ограничения ", разяснява той.

"Санитарите обясниха още, че се постанова да посрещат пациенти с разнообразни заболявания, в това число и такива COVID-19, само че нямат време да слагат защитни дрехи, постанова се и да перат защитните си костюми, които са за еднократна приложимост. Към сегашния миг това граничи с закононарушение. Целият свят е залят със защитни дрехи, България също и за мен това е необяснимо ", сподели още доктор Маджаров.

"За страдание, лекарите бяха въвлечени в това политическо опълчване, тези диалози за и срещу коронавирус доближиха до степен, че в случай че вярваш си част от една политическа мощ, в случай че не вярваш - в друга. Това е чувството, по този начин се раздели обществото. Това докара и до обстоятелството, че в този момент сякаш, всеки доктор, който приказва за коронавирус или че работи на първа линия, се преглежда не с това почитание, с което работехме предходната година ", счита доктор Маджаров.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР