Със сигурност трябва да бъдат подкрепени тези предприятия, които имат

...
Със сигурност трябва да бъдат подкрепени тези предприятия, които имат
Коментари Харесай

КНСБ: Разчетът на бюджета не предвижда компенсации на домакинствата

" Със сигурност би трябвало да бъдат подкрепени тези предприятия, които имат потребност. Първо би трябвало да прегледаме енергийните обезщетения. Тези 600 000 небитови консуматори, които ги получават, би трябвало да подлежат на проверка - дали всички имат потребност да получават помощите. Някои предприятия генерират странни облаги - това също би трябвало да се има поради. От друга страна, енергийната система не може сама да продължава да генерира нужните средства за компенсации на всички тези консуматори. Затова би трябвало да си дадем сметка, че е нужна спомагателна интервенция на бюджета ". Това съобщи Пламен Димитров, президент на КНСБ, в ефира на предаването " Твоят ден " по NOVA NEWS.

Експертът уточни, че енергийните обезщетения са в размер на сред 800 милиона и 1 милиард лв. на месец. По думите му това са големи суми, които се генерират от облагите на енергийните сдружения, освен това единствено на държавните, и страната продължава да не взима нищо от частните производители.

" Разчетът на бюджета не планува спомагателни разноски за газови обезщетения и за обезщетения на семействата, които би трябвало да понесат по-високите цени на дървата. А те освен станаха 200 лв. на кубик, т.е. към този момент са два пъти по-скъпи по отношение на предходната година, само че и има недостиг. Същото се отнася и за парното, което ще нарастне от 1 януари. При сходни растежи на цената на газа, която чакаме да стане галактическа в идващите месеци, няма по какъв начин да избегнем покачване в цената и за парното ", разяснява Димитров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР