Със сигурност треньорът на Левски Петър Хубчев не си е

...
Със сигурност треньорът на Левски Петър Хубчев не си е
Коментари Харесай

Левски взе първия си поправителен изпит

Със сигурност треньорът на Левски Петър Хубчев не си е представял и в най-смелите проекти, че мачът с Черно море ще се развие тъкмо по тази метод и ще приключи с 3:0. А пък Илиан Илиев и в най-песимистичните си предвиждания не е очаквал, че от нищото ще пусне гол и по-късно още два бързи, без да успее да върне нито едно попадение до края.

До първото попадение двата тима ни демонстрираха тъкмо това, което мнозина чакаха от тях. По-смислените и поредни дейности бяха на сметката на гостите, а сините сякаш демонстрираха една концепция повече зрялост от последния мач, когато отново взеха задатък с бързи голове. Сто % е несъмнено, че Найджъл Роберта би се съгласил на бартер - гола му с Черно море против пропуща против ЦСКА. Позицията му и в този момент бе идентична, само че тогава Черниаускас избави. Интересното е, че Роберта към този момент печели изрично директния двубой с Дени Алар за поста централен нападател. Националът на Кюрасао втори мач подред шутира в профил в близкия ъгъл. Това е белег на майсторство, само че на първо място на самочувствие и убеденост във опциите. На негово място мнозина ще бият слепешката, други ще я ритнат над вратата, трети ще уцелят вратаря, а някои ще търсят далечния ъгъл. Роберта се обрисува като много ексцентричен реализатор, а с оглед младостта му и при вярна работа, може да стане огромна находка за Левски. Другият нападател - Дени Алар, също като Роберта е школуван, проличава си по придвижването му без топка. Видно е, че и към двамата има огромни условия в отбранителен проект, от тях стартира пресата на целия отбор на сините.

Отделихме толкоз внимание на дуото в офанзива, тъй като след мача с Черно море треньорът на сините може би към 10 пъти изиска публицистите да му повярват, че него не го интересува кой тъкмо вкарва головете. Не един, не два, а близо 10 пъти Хубчев сподели - повярвайте ми. Към този миг можем на 100 % да имаме вяра на треньора, че е вкарал извънредно доста експанзия в тима си. И настрана във всеки един футболист, и като колектив. Само можем да предположим един ден Левски като има игрова физиономия и е различим като жанр, какво ще е съчетанието с експанзията. Черно море започва мача доста нахакано и в случай че сините бяха по-меки като при предходни треньори, нещата нямаше да се развият по този начин. Срещу по-ясната и технична игра на варненци хората на Хубчев предложиха голяма доза хъс. В неделя вечер на " Герена " не се чуха нормалните подвиквания " айде, играйте бее ", които нормално се появяват след 25-ата минута, и виковете " сърце, душа, за Левски София ", които излизат от трибуните някъде след 70-ата минута, когато сините би трябвало да измислят някак си нещо, с цел да вкарат гол. При Хубчев сърцето и душата ги има, самите играчи си го споделят в изявленията - треньорът намира кода да им отключи това, което бе заключено при някогашния ментор. Нали си спомняте по какъв начин при Гошо Дерменджиев футболистите се шашкаха, че играят на " Герена "?!

В играта на тима има доста лек прогрес, само че въпреки всичко прогрес. И то в случай че все се постанова централната ос да е друга. Каргас бе с нов сътрудник, а таман наложилият се по-напред Нашименто бе навън. В дребничкия Мазурек има футбол, той е тъкмо за такива тимове, които още нямат жанр на игра, може на ситно да излъже трима индивида и да шутира мощно или да подаде тъничък пас. В играта на Черно също има дребен прогрес, само че там огромната неволя е неналичието на нрав. Илиан Илиев отново сподели, че може да селектира забавни реализатори, че може за нула време да ги интегрира по този начин, че това да не се отрази на игровия жанр на тима, само че спънките идват тъкмо от това, което има при Левски. Не че варненци играят без експанзия против по-големи тимове, само че някак си навеждат глави, когато получат гол, и мъчно си връщат експанзията в същата степен. Ясно е, че когато и Иса, и Дани Кики отсъстват, напред е мъчно, само че същото беше с Левски, когато от терена против ЦСКА излязоха Тиам и Нашименто.

В последна сметка часове преди първия образователен ден Левски взе първия си изправителен изпит от изпуснатата победа над ЦСКА. Сега мачът отново потегли добре за сините, само че те бързо сложиха здравия катанец и го заключиха. А Черно море се оформи като водач на втората плейофна група и би трябвало в идващия кръг да бие Ботев, след което да постави оптимални старания още веднъж да се върне в горната шестица на класирането.
 Станислав Иванов: Ние сме Левски, имам вяра в купата
Станислав Иванов: Ние сме Левски, имам вяра в купата

" Не мислим още за конфликта с Лудогорец "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР