Със сигурност сте чували понятия като виртуална реалност, смесена реалност,

...
Със сигурност сте чували понятия като виртуална реалност, смесена реалност,
Коментари Харесай

Каква е разликата между смесена, виртуална и добавена реалност

Със сигурност сте чували понятия като " виртуална действителност ", " смесена действителност ", " добавена действителност ". Всички те са свързани с цифровите технологии, само че малко хора знаят какви са разликите сред тях.

Според интернет порталът iXBT.com, виртуалната действителност е сходна на компютърна игра. Тоест, това е безусловно същият свят, само че потребителят се потапя в него с помощта на особено съоръжение: шлем за виртуална действителност. Човек в подобен свят може да прави всичко, което прави в действителния: да тича, да върви, да се вози на нещо и т. н.

Виртуална действителност

Добавената действителност, съгласно създателя на публикацията, се разграничава от виртуалната по това, че човек не е изолиран от действителния свят, а го вижда благодарение на разнообразни устройства. Например, посредством камерата на смарт телефон, таблет или през специфични очила. Тоест, като че ли в действителния свят се наслагват в допълнение разнообразни виртуални обекти.

Добавена действителност

И най-после, смесената действителност е комбинация от добавена и виртуална действителност. Специалистите взимат действителния...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР